/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képes-e lenyomni az Alfa Giulia QV a BMW i8-at? – videó

2017. április 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az egyik egy érces hangú olasz sportszedán, a másik pedig egy hibrid sportkupé, teljesítmény terén azonban a maga módján egyik sem ismer kompromisszumokat. Vajon melyik katapultál jobban?

A BMW i8-as szuperhibridjéről már tudjuk, milyen gyors: akár egy M3-ast is képes legyorsulni. Ebben 1.5 literes háromhengeres duplaturbós benzinmotorja 228 lóerővel és 320 Nm-rel, valamint elektromos motorja 129 lóerővel és 250 Nm-rel áll rendelkezésére. A rendszer összteljesítménye 357 lóerő és 570 Nm, ezzel pedig a százas sprintet 4,4 másodperc alatt abszolválja a bajor kupé, míg végsebességét az elektronika korlátozza 250 km/órában.

Ezzel szemben a nem régóta kapható Alfa Romeo Giulia QV-t egy 2.9 literes duplaturbós V6-os lát el a kellő lökettel, ami egész pontosan 505 lóerőt és 600 Nm csúcsnyomatékot takar. Így a százas tempót szédítően hamar, mindössze 3,9 másodperc alatt éri el – papíron – míg végsebessége 305 km/óra.

A számok tükrében nem kérdés, kire tennénk tétjeinket, ám láttunk már csodát elektromos hajtással segített autók esetében… Persze 800 méternyi kifutópálya elég hosszú út.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/