/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ki mondta, hogy a Rolls-Royce nem alkalmas gyorsulási versenyre? – videó

2017. március 15. 12:11   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába nehezebb, mint 2,5 tonna, 6.6 literes duplaturbós V12-es aggregátjának köszönhetően így is elég fürge tud lenni a Rolls-Royce Ghost. Ha ezt kombináljuk a borzasztó alacsony benzinárakkal és egy kifutópályával, már kész is a gumifüstölő 400 méteres gyorsulás.

Az Egyesült Arab Emírségekben talán az egyik legkevésbé fontos hír lehet az üzemanyagárak változása, hisz az országban a folyékony arany szinte olcsóbb a víznél is. Így pedig az ott élőknek aligha számít, mennyire gazdaságos egy négykerekű.

Ennek is köszönhetően láthatjuk az alábbi Rolls-Royce Ghost nyúzását egy kifutópályán. A gumifüstöléssel egybekötött 400 méteres gyorsulásra az átlagember biztos nem a 2,5 tonnás tankot választaná, de így legalább láthatjuk, mire képes az autó orrába szerelt 6.6 literes duplaturbós V12-es. Meg kell hagyni, nem teljesít rosszul, bár 570 lóerő (419 kW) és 780 Nm más kocsikat már repíteni is képes – az új Nissan GT-R például épp ennyi lóerőt teljesít kevesebb nyomaték mellett, mégis három másodpercen belül katapultál százra.

A Rolls-Royce papíron 4,7 szekundum alatt tudja le a 0-100-as tempót, míg végsebessége elektronikusan limitált 250 km/órában. A kifutón elért 12,98 másodperc és 177 km/órás tempó nem rossz érték, bár közben annyi üzemanyagot (és gumit) égethetett el, mint amennyi egy átlagos magyar család havi fogyasztása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/