/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lenyomja-e a 650 lóerős gyári Corvette-et a tuningolt Mustang? – videó

2017. március 04. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem sok gyári négykerekű képes legyorsulni a Chevrolet Corvette C7 Z06 izomautót, ám egy 923 lóerősre húzott Shelby Mustang GT350 már más történet. Vajon a gyárilag kipréselt 650 lóerő vagy a 923 kompresszoros paripa győz?

Napjaink egyik leggyorsabb izomautója a C7-es Chevrolet Corvette Z06 kiadása a 6.2 literes V8-as aggregátjából kipréselt 650 lóerővel és 881 Nm-rel karöltve, így nem is csoda, hogy még hátsókerékhajtása ellenére is álló helyzetből 3 másodperc alatt katapultál százra, ami a maga nemében szinte egyedülálló.

Gyári kiadásban nem is nagyon akad ellenfele (a Dodge Challenger Hellcatet leszámítva), pláne nem egy Shelby Mustang GT350, hiába hoztak ki 5.2 literes V8-asából 526 lóerőt és 582 Newtonmétert a mérnökök. Ám az alábbi, Cordes Performance Racing által átépített fekete GT350-es minden, csak nem gyári: benzin helyett etanollal megy, így az alacsonyabb hőmérsékleten operáló új üzemanyag lévén lehetőség nyílt az egység radikális erősítésére. A végeredmény 923 kerekeken mért lóerő.

De mire elég ez a teljesítmény? Nos, a Corvette személyében ideális kihívója akadt a szteroidos izomautónak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/