/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Liu Shaolin Sándor egy Jaguarral csapott össze – videó

2018. április 24. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Az új Jaguar XE 300 Sport modell különleges köridő-csúccsal ünnepelte piacra lépését. A sportszedán különkiadása az első autó, amely repülőrajttal megtett egy teljes kört a világ legnagyobb szabadtéri mesterséges korcsolyapályáján, a hollandiai Flevonice-on. Hogy nehezebb legyen a kihívás, az autónak egy olimpiai bajnok gyorskorcsolyázóval kellett megküzdenie az elsőségért.

Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázó, aki a 2018. évi téli olimpián az 5000 méteres váltóban aranyérmet szerzett Magyarországnak, magasra helyezte a lécet, miután 4 perc 4 másodperc alatt tett meg egy kört a Flevonice sport és élményközpont korcsolyapályáján.

Hogy a jeges párbaj még élesebb legyen, Liu Shaolin Sándor barátnője, Elise Christie brit válogatott korcsolyázó a Jaguar csapat oldaláról figyelte az eseményeket. Az XE 300 Sport, fedélzetén Elise-szel, már a rajtnál maximálisan kihasználta a Jaguar fejlett összkerékhajtásának és kifinomult tapadás-szabályozó technológiáinak az előnyeit, és mindvégig irányítható maradt. A Jaguar Stability fejlesztési csapatának vezetője, Sean Haughey 3 perc 3 másodperces köridőt futott, átlagsebessége 59 km/óra volt.

A Jaguar sportautós hagyományaihoz híven az új 300 Sport modell a márka 300 lóerős, 2.0 literes Ingenium benzinmotorját kapta meg, amely 5,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára az XE szedánt.

„Úgy gondoltam, a jégen előnyben leszek az autóval szemben. A körülményeket figyelembe véve elégedett voltam a magam köridejével, ám amikor láttam, hogyan lő ki álló helyzetből az XE 300 Sport, már sejtettem, hogy gyorsabb lesz nálam.” – mondta Liu Shaolin Sándor.

Az egyedi külső és belső stíluselemekkel színre lépő, új 300 Sport kivitel az XE modellcsaládhoz, valamint az XF és XF Sportbrake típusokhoz is elérhető. Az XE 300 Sport kizárólag a 300 lóerős 2.0 literes Ingenium benzinmotorral rendelhető, míg az XF és az XF Sportbrake esetében a Jaguar 300 lóerős 3.0 TDV6 dízelmotorja is választható.

Mostantól minden benzinmotor részecskeszűrővel kerül forgalomba, ami még tovább csökkenti károsanyag-kibocsátásukat. Az igen jó hatásfokú, közvetlenül a leömlő után illesztett szűrők a kipufogógáz-tisztító rendszer szerves részeként kiszűrik a különösen apró részecskéket a rajtuk átáramló kipufogógázból. Normál menetviszonyok mellett a felfogott részecskék oxidálódnak és CO2-vé alakulva távoznak, a szűrő a gázpedál felengedésekor automatikusan regenerálódik.

Az összes 300 Sport modell egyedi Dark Satin Grey dekorelemeket kap, a külső tükörházaktól a hátsó légterelőn át a hűtőmaszk keretéig. Szintén minden esetben 300 SPORT embléma díszíti a hűtőmaszkot és a csomagtérfedelet. Kizárólag ehhez a különkiadáshoz rendelhetők meg az egyedi kivitelű, 19 vagy 20 colos, Satin Technical Grey kivitelű keréktárcsák, továbbá a 300 SPORT jelzéssel ellátott féknyergek. Az ügyfelek háromféle karosszériaszínből (Yulong White, Indus Silver, Santorini Black) választhatnak; az XE 300 SPORT Caldera Red árnyalatban is elérhető.

Az utastérben további egyedi dekorelemekkel találkozunk: kontrasztos sárga öltés díszíti a kormánykereket, az üléseket, az ajtóburkolatokat és a kartámaszt. A további módosítások között megtalálhatók a 300 SPORT jelzésű küszöbdíszlécek (az XF esetében opcióként megvilágított kivitelben), a sportos szövet szőnyegek, az emblémával ellátott kormánykerék, valamint a dombornyomott fejtámlák.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/