/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még a tuningolt 3.0 literes dízel BMW-t is veri a VW Lupo – videó

2017. október 20. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mit lehet kihozni a Volkswagen egyik legkisebb négykerekűjéből? Nos, gyári motorral nem sokat, ám egy felhúzott kétliteres dízellel és a hozzá csapott összkerékhajtással nem sok ellenfél akad, aki megfogja 400 méteren. A BMW-k nem is tudták…

A Volkswagen Up! előtt a Lupo próbálta meghódítani a kicsire vágyók szívét, ám átütő sikereket nem ért el. Persze létezett belőle GTI sportmodell, melynek 1.6 literes 125 lóerős benzinmotorja kellően fürgévé varázsolta az 1000 kilogrammnál is könnyebb kisautót – persze ennek se lenne esélye 10 másodperc körüli negyedmérföldes sprintet futnia, ám a helyzet más, ha valaki egész új perspektívából közelíti meg a Lupo nemesítés fogalmát.

Itt van ez a 2.0 literes TDI-vel megbolondított, 500 lóerősre húzott összkerekes példány, amely először egy BMW E92 335d-vel áll ki, amit 265-ről 480 lóerősre húzott tulajdonosa. Azonban a nagyobb tömeg és a hátsó hajtás miatt simán kikap a csöppségtől.

A következő kihívó egy korábbi 3-as, az E46 330d, amit szintén nem a gyári 204 lóerős kiadásban, hanem egy 530 lovas verzióban láthatunk felsülni.

A harmadik kihívó egy testvér hasonló felépítésben, ám csak első hajtással, így ismét kis hősünket ünnepelheti a tömeg.

Végül egy igazi nagyágyú, az 1300 paripás Nissan Skyline R32 mutatja meg a Lupónak és vezetőjének, hol kezdődik a gyorsulási versenyek királykategóriája, ám a vesztes így is szépen helyt állt mindvégig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/