/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megizzasztja az Aventadort a 750 lovas CLS Merci – videó

2015. július 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán maga a Lamborghini Aventador vezetője sem számított arra, mennyire komoly csatát fog vívni egy teljesen utcainak kinéző Mercedes-Benz CLS 63 AMG ellen. Pedig elég szép időt ment a négyajtós kupé…

Ha általánosságban nézzük, nem sok autónak van esélye megfogni a Lamborghini 6.5 literes V12-es motorral szerelt Aventadorát, mely elképesztő gyorsan, mindössze 2,9 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/órára, ráadásul lendületét 350 km/óráig nem is veszti el – hiába „csak” 700 lóerőt és 690 Nm-t képes felmutatni.

Erre jön egy pimasz Mercedes C63 AMG, amely kihívja a gyorsulás és sebesség olasz királyát. Persze egy gyári, 557 lóerős egyszerű utcai változatnak a maga 3,7 másodperces gyorsulásával aligha lenne esélye a mérges bika ellen, így nem csoda, hogy egy erősen módosított, 750 lóerőre felhúzott variáns igyekszik bebizonyítani az olasz betontorpedónak, hogy több praktikummal is lehet valami eléggé gyors. Arról sajnos nem tudni, hogy 720 Nm helyett mekkora nyomaték áll a vezető rendelkezésére, de a kilók száma biztos kedvezőtlenül több a csillagmárkás modell esetében.

Egy szó, mint száz, íme a gyorsulás:

Ahogy a felvételből is látszik, a meccs elején el tud rugaszkodni a Merci, azonban a végére valahogy összekapja magát a Lambo, és nem sokkal, de megnyeri a párbajt. Ettől függetlenül szép eredmény a CLS 63-tól, hogy a 400 métert 11 másodperc alatt maga mögött hagyta.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/