/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik 911-es nyer a Porsche-párbajban? – videó

2017. január 10. 14:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vajon a 911 Turbo S Cabriolet vagy a 911 GT3 RS kerül ki győztesen egy repülőrajtos, egykilométeres gyorsulási viadalból? Az egyiket egy pörgős turbómotor hajtja, a másik viszont egy könnyű, nyers szörnyeteg.

Ha valaha is szóba jött a Porsche 911 neve, akkor egy villámgyors, farmotoros sportautó képe ugrott be az embereknek, és ez nem véletlen, hisz minden 911-es az adott korszak egyik úttörője volt mind teljesítmény, mind pedig design és minőség terén.

Nincs ez másként az új stuttgarti modellekkel sem, melyek némelyike a hagyományos utat követi, míg mások a jövőt fürkészik. De vajon melyik technológia képes felülkerekedni? A kérdés megválaszolásának érdekében egy PDK-val (duplakuplungos automataváltóval) szerelt 911 Turbo S Cabriolet és egy szívó boxermotoros GT3 RS feszül egymásnak a kifutópályán.

Előbbi meghajtásáért egy 560 lóerős 3.8 literes hathengeres egység felel, amely 2,9 másodperc alatt katapultálja álló helyzetből százra az összkerék-meghajtású vászontetőst, s egészen 330 km/óráig képes azt gyorsítani. A GT3 RS esetében egy 4.0 literes hathengeres szívó boxermotorról beszélhetünk kereken 500 lóerős csúcsteljesítménnyel (ez egyébként literenként 125 paripát jelent feltöltő nélkül!) és 460 Nm-rel, amely szerényebb nyomatékát a kisebb tömeggel igyekezett kompenzálni a gyártó, így 3,3 másodperc alatt képes kilőni százra, míg végsebessége 310 km/óra.

Ha csak a papírformát nézzük, a piros GT3-nak nem sok esélye van, de az összehasonlításba belekavar a repülőrajtos indulás, így az eredmény szorosabb, mint várnánk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/