/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik csúcs-McLaren a csúcs? – videó

2016. január 08. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Összeállt egy fej-fej melletti gyorsulási versenyre a McLaren hírhedt hibridje, a P1 és a nyers erő megtestesítője, a 650S, hogy kiderüljön, melyikük az igazi sprintkirály. A csata az első pár pillanat után meglepő véget ért.

Két angol arisztokrata párbajtőrversenyének is beillene az egyszerre elegáns és sportos McLaren csúcsragadozók gyorsulási versenye, melynek egyik résztvevője a szuperhibrid P1, míg másik a 650S volt.

Az elektromosságot is segítségül hívó P1 nem kevesebb, mint 916 összesített lóerőt (673 kW) és 978 Nm csúcsnyomatékot képes az aszfaltra fektetni, amivel álló helyzetből 2,8 másodperc alatt katapultál szára, 6,8 másodperc alatt kétszázra és 16,5 szekundum alatt már háromszázon áll a sebességmérő.

Ezzel szemben a „csupán” 650 lovas, szintén 3.8 literes duplaturbós V8-as benzinessel, viszont elektromotor nélkül szerelt 650S-nek kereken 3 másodperc a százas sprintje, míg kétszázra már 8,2 szekundum, háromszázra pedig 23,7 másodperc szükségeltetik tőle, így a végkimenetelt nem nehéz megtippelni.

Mindezek ellenére a 650S sokkal jobban kapja el a rajtot és gyönyörűen kilő a P1 előtt, azonban a fizikát nem lehet meghazudtolni, a szuperhibrid hamar erőre kap és utoléri riválisát, hogy végül a földbe döngölje. Ha másért nem, a hangokért mindenképp érdemes egyszer lejátszani a következő rövidfilmet:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/