/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik Volkswagen Golf mennyire gyors? – videó

2016. május 21. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem lenne helyes azt kérdezni, melyik a leggyorsabb, de érdekes, hogy mire megy az összkerekes R-hez képest az elől hajtó GTI és GTD.

Ismét érdekes gyorsulási versenyt hozott össze a Top Gear csapata. Most három egyforma modell különféle kiadását uszította egymásnak, hogy kiderüljön, mit kap az ember a pénzéért.

Bár valójában a teljesítményértékek nagyjából összhangban állnak a fizetendő összeggel is, nem árt tudni, mit mennek a papírformához képest a különböző sport Golfok.

A bal szélen induló GTI Performance Pack csomaggal 230 lóerőt és a legkevesebb, 360 Nm-es nyomatékot küldi az első kerekekre egy DSG duplakuplungos automataváltó segítségével, így az ígért gyorsulás 6,4 másodperc, illetve 250 km/óra.

A középen látható fekete GTD 184 lóerőt és 380 Nm-t présel ki négyhengeres 2.0 literes gázolajos egységéből, amely manuális váltóval 7,5 másodperces százas sprintre és 230 km/órára elég.

Talán nem kérdés, hogy a legütősebb a három példány közül az R változat a GTI-ből származó 2.0 literes TSI turbómotorral, azonban itt a 300 lóerősre és 380 Nm-esre húzott aggregát mind a négy kereket hajtja, ráadásul szintén a villámtempójú DSG váltóművel.

Vajon ennyire egyszerű lenne a valóságban is a papírforma?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/