/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mire megy a Dodge Hellcat a közel négyszer drágább Huracánnal? – videó

2015. november 29. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 260 ezer dolláros Lamborghini Huracán tulaja akarta móresre tanítani a mindössze 70 ezer dollárért vásárolt Dodge Challenger SRT Hellcat vezetőjét Mexikóban. Vajon mit kezd 610 lóerő négy keréken a 717 lóval csak a hátsó gumikra küldve?

Amerikában hatalmas rivalizálások mennek a Dodge Hellcat modelljei és a szuperautók között, ugyanis az átszámítva több tízmilliós autók tulajai nem akarják elhinni, hogy szinte fillérekért lehet olyan gépet kapni, ami felveszi a versenyt velük.

Pedig a Dodge legújabb izomautóinak ez a lényege. A Challenger Hellcat például a tengerentúlon 60-70 ezer dollárba, vagyis nagyjából 17-20 millió forintba kerül, amiért cserébe 717 eszméletlenül vad paripát és 881 Nm-es csúcsnyomatékot teljesítő 6.2 literes turbófeltöltős HEMI V8-ast kap az ember. Ráadásul négy ülés és egészséges méretű csomagtér is jár mindehhez, vagyis ha kell, az autó a mindennapokban is megállja helyét.

Épp ez fáj a legdrágább sportkocsik tulajdonosainak, akik többszázezer dollárt szórnak ki az ablakon száguldásra kiélezett négykerekűikre, és akkor jön egy ilyen felfújt valami, ami képes a piros lámpánál felvenni velük a versenyt. Legutóbb egy Lamborghini Huracán vezetője hívta ki egy kis éjszakai gyorsulgatásra a fekete Challenger STR Hellcat birtokosát, aki el is fogadta azt.

Ahogy a videón is látszik, az eredmény nem egyértelmű, de mindenképp elgondolkodtató, hogy miért kerül valami 40-50 millió forinttal többe, ha kevésbé praktikus és közben nem is gyorsabb négykerekű társánál. Már csak egyetlen baj van, hogy itthon egyelőre nem álmodhatunk az ésszerű rakéta megvásárlásáról, addig pedig marad a Lambókat és Ferrarikat megszégyeníteni képes 30 milliós 560 lovas Nissan GT-R…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/