/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mire megy a Föld legerősebb SUV-ja az alap McLaren ellen? – videó

2018. január 29. 10:28   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Milyen lehet egy olyan terepjáróban ülni, amely gyári kiadásban jóval erősebb, mint egy kétüléses sportkupé? Nos, ha nem is minden a nyers erő, azért nincs miért szégyenkeznie a 707 lóerős Jeep Grand Cherokee Trackhawknak a McLaren 570S ellen.

707 lóerő. Néhány évtizede elképzelhetetlen számnak tűnt a személyautók gyártásában megbízhatóan ekkora teljesítményt garantálni, ám mára ott tart a technikai fejlődés, hogy egy terepjáró 6.2 literes V8-as aggregátja küldi az útfelületre a bődületes ménest, ráadásul mind a négy kerék segítségével, hogy a tapadás se vesszen kárba. A Jeep modellje jelenleg a legerősebb SUV a világon – még a Lamborghini Urus is elbújhat mögötte.

Az adatok papíron elég impozásak: 3,5 másodperces százas gyorsulás, 11,6 másodperces negyedmérföldes (402m) sprintidő 186 km/órás célsebességgel. De vajon mire elég ez egy olyan rivális ellen, akinek ugyan 136 paripával kevesebb akad, ám sokkal kisebb és könnyebb, így a fizika mellette áll.

A McLaren belépő szintű 570S modellje többször bizonyított már. Legutóbb egy Audi R8 V10 Plus ellen került ki győztesen, így nehéz dolga lesz a Jeepnek, ha bizonyítani akar a 3.8 literes duplaturbós V8-assal szerelt hátsókerekes fürgeséggel szemben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/