Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mostantól ez a világ leggyorsabb Nissan GT-R-e – videó

2016. január 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A közel-keleti EKanoo Racing csapatának sikerült megépítenie a világ leggyorsabb Nissan GT-R-ét, legalábbis 400 méteren. A 2000 lóerős autó 7,44 másodperc alatt tudta le a 400 méteres távot, célsebessége pedig meghaladta a 322 km/órát.

Nem sokan élhetik át a gyári R35-ös Nissan GT-R által kínált gyorsulási érzetet, pedig 2,8 másodperces százas sprintje még a szupersportautók elit ligájában is jónak számít. Ezek ellenére – vagy talán éppen ezért – vannak tunerek, akik úgy gondolják, sokkal több rejlik a motorháztető alatt, mint holmi 560 paripa.

A nagy nevek között ott van az örökké versengő AMS és ETS csapatai, akik tavaly is egymás negyedmérföldes rekordjait döntögetve tornázták egyre lejjebb a lécet egészen 7,48 másodpercig. Erre most kettejük csatájába beleszólt az EKanoo Racing egy 2000 lóerősre húzott GT-R-rel.

Az autók Usain Boltjának is nevezhető japán erőgép 7,44 másodperc alatt tudta le a 400 métert, ráadásul ezalatt 322,5 km/órás tempóra gyorsult. A rekordot érő felvétel itt tekinthető meg:


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!