Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Párbajra hívja a herceg a királyt – videó

2016. március 14. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy Dodge Challenger Hellcat legyőzéséhez nem elég holmi sportlégszűrő vagy chiptuning a gyári Challenger SRT8-ra. Ide bizony több kell, mondjuk egy nitró készlet. De vajon ezzel biztos-e a győzelem?

A tengerentúlon nagyon kedvelt modell a Dodge izomautója. A Challenger megannyi évjárat, szín és persze motorváltozat szerint érhető el. Akinek nincs annyi pénze vagy csak túl korán vásárolta az új modellt, annak be kell érnie az SRT8-as változattal, amely 6.4 literes szívó V8-asából 477 lóerőt (350 kW) és 640 Nm csúcsnyomatékot állít elő. Ez 12,4 másodperces negyedmérföldes sprintet és 180 km/órás célsebességet jelent.

Ezzel szemben a Hellcat változat maga az ördög, hisz 6.2 literes feltöltős V8-asa 707 lóerő (527 kW) és 881 Nm leadására képes. Így utcai gumikkal 11,2 másodpercre rúg negyedmérföldes ideje, amit 201 km/órával teljesít.

Ezek fényében a felvételeken fekete alapon fehér csíkos SRT8-asnak nem kevés nitrót kellett használnia, hogy felvehesse a versenyt a nagytestvérrel. Vajon elég-e a komolyabb hajtóanyag a feltöltő ellen?


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!