/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Porsche a Jaguar ellen – videó

2016. augusztus 21. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Autoexpress magazin egymásnak eresztette napjaink legjobban megfizethető szuperautóit. Vajon mire megy az erősebb de nehezebb Jaguar F-Type SVR a gyorsulóművész Porsche 911 Turbo ellen?

Ha valaki manapság megfizethető árú, mindennapos használatra is alkalmas szupersportautót keres, akkor a Nissan GT-R mellett a Porsche 911-ese és a Jaguar F-Type modellje lehet a befutó. Az Autoexpress magazin utóbbi kettőt eresztette egymásnak egy egymérföldes nyers gyorsulási verseny erejéig, hogy kiderüljön, melyik szörnyeteg az igazi sprintbajnok.

A 110 ezer fontot érő Jaguarban egy 5.0 literes V8-as erőforrás dolgozik egy kompresszorral kiegészítve, így a maximális teljesítmény 575 lóerő, míg a csúcsnyomaték kereken 700 Nm. Az egységhez társított nyolcfokozatú automataváltó mind a négy kerék felé továbbítja a bődületes teljesítményt.

Ehhez képest a 126 ezer fontot érő Porsche meghajtásáról egy 3.8 literes boxermotor gondoskodik 540 lóerő és 710 Nm kíséretében, amely egy hétfokozatú duplakuplungos automatán keresztül jut el mind a négy kerékhez. Bár lóerők tekintetében a német rivális kissé alulmarad, 35 kilogrammos súlyelőnye és tökéletesre hangolt rajtelektronikája révén könnyen meglepetést tud okozni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/