/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tolatás közben is előcsalható a VTEC egy Hondából? – videó

2017. augusztus 05. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Aki valódi Hondásnak tartja magát, biztosan VTEC szelepvezérléssel ellátott japán gépet hajt, amely egyszerűen annyit tesz, hogy bizonyos fordulatszám felett nagyobb teljesítményt csal ki az autóból. De vajon hátramenetben is működik a technológia?

Talán a Honda volt az első gyártó, amely kifejlesztette és előszeretettel alkalmazta szinte minden benzines szívómotoros modelljénél a VTEC hajtást, amit a fanatikusok a mai napig imádnak.

A technológia lényege, hogy a vezérműtengelyen kétféle bütyök található, amelyek felelnek a szelepek nyitásáért és zárásáért. Míg a sima az üzemanyagtakarékosságért felel, addig a nagyobb méretű több levegőt enged az égéstérbe (tovább tartja nyitva a szívó oldali szelepeket), így növelve a teljesítményt – és a fogyasztást. Különböző modelleken különböző határértékeknél zárnak a bütyköket összekötő pöckök, azonban a teljesítménynövekedés érezhető és hallható is egyaránt.

De vajon hátramenetben is működik a varázslat? Az alábbi videón ezt derítették ki nekünk a Truth or Myth (Igaz vagy Legenda) című műsor készítői:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/