/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új világrekord gyorsulást produkált a Nissan GT-R – videó

2017. szeptember 26. 14:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Brutális idővel, mindössze 6,88 másodperc alatt teljesítette a negyedmérföldes (0-402 m) távot az ETS Nissan GT-R-e. A több mint 3000 lóerős szörnyeteg ráadásul ez idő alatt 358 km/órára katapultált. A Bugatti Chiron ekkor még csak alig hagyja el a 200-at.

Talán a Föld legdurvább Nissan GT-R-ét birtokolja az Extreme Turbo Systems csapata, akik egy 3000 lóerős szörnyeteggel szaggatják fel a kifutópályák aszfaltját.

Legutóbb a csapat világrekord időt katapultált Godzillával, miután elsőre 6,91 másodperc, másodjára pedig 6,88 szekundum alatt tudta le a 402 méteres távot – 358 km/órás célsebesség mellett. Ezzel az ETS GT-R a legjobban gyorsuló, utcán is használható kupé címét érdemelte ki. Csak összehasonlításképp: az 1500 lóerős Bugatti Chiron 6,1 másodperc alatt éri el a 200-as tempót, míg 300 km/órára 13,1 szekundum alatt gyorsul, a negyedmérföldes távot 9,4 másodperc alatt abszolválja.

Az már csak mellékes, hogy az első fordulóban a túl magas töltőnyomás miatt szinte végig elpörögtek a kerekek, és majdnem ripityára tört az autó. Ezt orvosolták a mérnökök a második, még sikeresebb futamra.

Ezek után kíváncsian várjuk, mikor rukkol elő valaki egy még komolyabb GT-R-rel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/