/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Van-e esélye a BMW M2-nek az Audi RS3 ellen? – videó

2018. március 04. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A négykarikás papíron gyorsabb álló helyzetből bajor riválisánál, de az igazság kedvéért repülőrajttal is összemérte az Autocar csapata a két olcsó prémium sportautót. Itt most csak a gyorsulás számít, úgyhogy érdemes felkötnie a gatyát az M2-nek.

Bár sok dologban nem egyformák, közel azonos áruk és teljesítményük miatt mégis egymás riválisai az Audi RS3 és a BMW M2.

Aki a driftelést szereti, annak kérdés nélkül utóbbit érdemes választania, de aki a biztonságosabb kanyarvételű, hihetetlen gyorsulású autózást preferálja, az valószínűleg az RS3 mellett teszi majd le voksát. Ugyanis amíg a kétajtós M2-t a hátsó kerekek tartják mozgásban, addig négyajtós négykarikás ellenfelét mindkét tengely hajtja.

Az RS3-ban egy 2.5 literes öthengeres turbómotor dolgozik 400 lóerő mellett 480 Nm-es csúcsnyomatékkal, így 4,1 másodperc alatt képes százra katapultálni, míg az M2-ben munkálkodó 3.0 literes sorhatos aggregát 370 lóerő mellett 500 Nm-es nyomatékot képes előállítani, amivel 4,3 szekundumos gyorsulás érhető el. Mivel mindkét modell végsebessége 250 km/óránál korlátozott, fél mérföldön (804 méteren) hamar kiderül, melyikük a jobb sprinter.

Az Autocar csapatának is csupán ennyi célja volt, mivel a külső hőmérséklet alig fagypont felett volt, nem csak állóthelyzetből, de repülőrajttal is összemérte a két sportkocsit. Vajon van-e esélye az M2-nek bármely módban?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/