/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Végre egy autó, ami veri a Teslát – videó

2017. szeptember 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az autók gyorsulóbajnoka a teljesen elektromos Tesla Model S P100D variánsa, amely 2,5 másodpercen belül képes elérni a százas tempót, s lendülete ez után sem fogy el. Általában nem is bír vele senki 400 méteren, de itt egy autó, mely szinte rögtön felülkerekedik rajta.

Már nem egyszer bizonyította rátermettségét a Tesla legvadabb modellje, amikor 400 méteres gyorsulási versenyeken akár arra kihegyezett autókat is elpáholt, így aki képes legyőzni a gyorsulóbajnokot, az elmondhatja, hogy elég jó négykerekűt birtokol.

Nos, úgy tűnik, akad egy masina a Földön, amely már szinte az elindulás pillanatában képes felvenni a kesztyűt, sőt, egy kis tempót elérve már maga mögött is hagyja az elektromos autók királyát. Ez nem más, mint a McLaren 720S modellje, a brit sportoló, melyben egy 4.0 literes duplaturbós V8-as aggregát hajtja meg (csupán) a hátsó kerekeket 720 lóerő és 770 Nm maximális forgatónyomatékkal.

A száraz adatok alapján százig a Tesla a nyerő, hisz a McLaren „csak” 2,9 szekundum alatt abszolválja a sprintet, ám innen további 4,9 másodperc alatt már kétszázon repül, míg végsebessége 341 km/óra – ez már messze meghaladja a P100D képességeit.

Nem is csoda, hogy az első két, relatíve könnyen nyert – állórajtos – verseny után a repülőrajtos megmérettetésen nevetve mossa fel a padlót a villanygéppel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/