/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Végre méltó ellenfélre talált a Nissan GT-R – videó

2016. június 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vajon jobbat megy-e az új Porsche 911 GT3 RS egy 800 méteres egyenes gyorsuláson, mint a japánok tökéletességig csiszolt kupéja? A kérdés megválaszolásához összeszedte a két csúcsjárgányt az Evo magazin és egymásnak eresztette őket,

Már lassan tíz éve, hogy kapható a Nissan GT-R, amely idő alatt megannyi változtatást és fejlesztést kapott már, a méltó utódra azonban továbbra is várnunk kell. Ez pedig arra volt elég, hogy a konkurensek is előálljanak a saját megvalósításaikkal, amelyek képesek felvenni a versenyt Godzillával.

Úgy tűnik, mostantól a Porsche 911 GT3 RS modellje lesz az etalon a sportkupék között, ugyanis a legutóbbi állórajtos félmérföldes gyorsulási versenyen egy hajszállal ugyan, de a japán erőgép előtt végzett. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy míg az 1778 kilogrammos GT-R meghajtásáról egy 3.8 literes turbós V6-os gondoskodik 550 lóerővel, addig a mindössze 1490 kilós stuttgarti versenyzőt egy 4.0 literes szívó hathengeres boxer tartja mozgásban 500 lóerővel. További érdekesség, hogy hiába a Nissan fejlett összkerékhajtása, már a rajtnál sem tud előnyt szerezni a hátsókerekes 911-el szemben.

Az persze más kérdés, hogy a Nissan árának másfélszeresébe kerül a 911 GT3 RS, vagyis a japán sprinter teljesítményének javítására jelenlegi árfolyamon mintegy 17 millió forintnyi fontja van a tulajdonosnak. Márpedig láttunk már ennél kisebb költségvetésből is sokkal durvábbra épített GT-R-t…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/