/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Volvo kamion a Koenigsegg One:1 ellen – videó

2014. november 11. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Ez a remek, jó hangulatú kisfilm bizonyítja, hogy a nyolctonnás Volvo FH kamionban is megbújik egy kis sportautós jelleg. A svéd teherautó-gyártó legújabb modelljébe építenek be a világon először duplakuplungos váltót, amelyet Tiff Needell versenypályán próbált ki, egy ugyancsak svéd ellenféllel szemben. Vajon az új váltóműves Volvo FH vontató meg tud tenni egy kört, amíg a Koenigsegg One:1 kettőt?

Egy távolsági árufuvarozásra kifejlesztett vontatót ostobaságnak tűnik a világ egyik leggyorsabb sportkocsijával összevetni, azonban mindkét fél örömmel vállalta a kihívást és rendkívül jól szórakozott közben. A verseny apropóját az adta, hogy a Volvo FH-ban megjelent a sportautókban alkalmazott technológiát használó I-Shift duplakuplungos váltómű, amely észrevétlen, az erőfolyam megszakítása nélküli fokozatváltásokra képes.

Az I-Shift-tel felszerelt kamiont Tiff Needell, a Fifth Gear műsorvezetője vezette, aki mögött hosszú versenyzői karrier áll és csaknem mindenfajta járművet vezetett már életében. Tiffnek nagyon tetszett az új váltómű, értékelte az észrevétlen sebességváltásokat és azt, hogy mennyire könnyű és stresszmentes így a járművel emelkedőn elindulni.

A svéd Knutstorp versenypályán megrendezett versenyen a Volvo FH ellenfele a világ egyik leggyorsabb autója, az 1360 lóerős és 1360 kilogramm saját tömegű Koenigsegg One:1 hiperautó volt, amely 20 másodperc alatt gyorsul fel 400 km/órára. Bár a kamion 90 km/órás sebességkorlátját kivették, így elérhette a 130 km/órás sebességet is, a kérdés természetesen nem az volt, hogy a kamion legyőzi a sportautót, hanem hogy meg tud-e tenni egy kört, amíg a Koenigsegg kettőt. Mindkét pilóta véresen komolyan vette a megmérettetést, ám a csata kimenetelét így sem lehetett borítékolni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/