Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Škoda megmutatta új szabadidőautóját

2016. február 17. 19:30   |   DG
címkék:  

Íme itt van, a márciusi genfi premier előtt ma leleplezték a VisionS szabadidőautót, a cseh márka nagyméretű SUV-tanulmányát. A Škoda vadonatúj formanyelvét felvonultató járműbe hibrid hajtásláncot építettek, 225 lovas teljesítménnyel.

A Škoda VisionS tanulmány a márka friss dizájnnyelvezetét képviseli, amelyet a cseh kubizmus és a bohém kristályművészet inspirált. Az autó vonalai precízek, élesek és határozottak; a kontúrozott felületeken izgalmas hatást kelt a fény-árnyék játék, melyet a sziget-zöld szín még jobban kiemel.

A VisionS 4,7 méter hosszú, 1,91 méter széles és 1,68 méter magas, tehát valamivel testesebb, mint a mai kompakt crossoverek. Tengelytávja 2,79 méteres; igazán tekintélyt parancsoló jelenség. A Volkswagen Csoport moduláris keresztmotoros platformjára (MQB) épül és első Škoda modellként három üléssort kínál.

A jármű plug-in hibrid hajtásláncot kapott, amely 225 lóerős teljesítményével 7,4 másodperc alatt képes az autót 100 km/órás sebességre gyorsítani. A csúcssebesség 200 km/óra. Az orrban egy 1,4 literes, 156 lóerős és 250 Nm nyomatékú TSI turbómotor kapott helyett, amelyhez egy 40 kW teljesítményű és 220 Nm nyomatékú villanymotor tartozik. Az elektromos egységet a hatfokozatú DSG váltóműbe integrálták, ami az első kerekekhez tereli a hajtóerőt.

A jármű hátsó tengelyén egy másik elektromotort is találunk, 85 kW-os teljesítménnyel és 270 Nm nyomatékkal. A hátsó tengelyt hajtja, intelligens négykerék-hajtást megvalósítva, amiben nincs szükség mechanikus tengelykapcsolóra. A villanymotorokat 12,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor látja el energiával.  A sofőr többféle menetmód közül választhat a tisztán elektromostól a töltés módig. Előbbi üzemmódban a VisionS akár 50 kilométert is képes megtenni, összesített hatótávja pedig eléri az 1000 kilométert.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!