/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Áprilisban debütál a Škoda első villanyautója

2017. március 31. 15:35   |   Autoblog
címkék:  

Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaj Motor Show-n a Škoda megmutatja első villanyautóját, a Vision E tanulmányt. Az 5-ajtós SUV-kupé 500 kilométert tud elektromos hajtással megtenni, és önvezetésre is képes. A Škoda már intenzíven fejleszti modelljei elektromos változatait, 2025-ig öt villanyautót fog piacra küldeni.

VISION-E-front

A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit. A 4645 mm hosszú, 1917 mm széles és 1550 mm magas Vision E tengelytávja 2850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton. A szabadidőautóknál megszokott magas üléspozíció és a nagy belső tér adott, ugyanakkor az enyhén lefelé ívelő tetővonallal a kocsi egy kupé hatását kelti.

A Vision E  225 kW (306 LE) teljesítményű, hatékony lítium-ion akkumulátora pedig a Škoda szerint 500 km-es hatótávolságot tesz lehetővé. A Vision E tengelyenként egy-egy villanymotort kapott, így összkerékhajtású.

VISION-E-back

A legutóbbi kutatások szerint 2030-ban az üzemben lévő autók már akár 30%-a lehet teljesen önvezető. A Vision E tanulmányautó ennek a harmadik szintjét valósítja meg: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a Škoda növekedési stratégiájában. A vállalat elektromos autóit a Volkswagen csoport MEB alaplemezeire építi majd. A márka modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a hálózatról tölthető Superb hibrid megjelenésével. Ezt 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

CsAlex
2017-04-02 - 08:21

Prágában a Staroměstský Pivovar U Supa sörözőben ez előtt egy héttel jól berúgtam a Vision E fejlesztő főmérnökével, aki elárulta a következőt. A Vision E nemcsak önvezetésre lesz képes, hanem arra is, hogy felismerje a tulajdonosának a szándékát, hogy hová is akar eljutni. Meg se kell, hogy szólaljon, nem kell semmi címet beütnie, vagy még bemondania sem a naviba, az autó a tulaja szándéka alapján fog közlekedni – haladni a szándékolt címre! Ez már valami. A Skoda mérnökei valamit nagyon tudnak! Ezzel meg fogják előzni még a nagyon hírhedt Tesla féle önvezető programot is! Hajrá csehek!!!


*/