/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Bemutatták a Tesla tömegeknek szánt villanyautóját

2016. április 01. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Eljött a pillanat, a Tesla ígéretéhez hűen bemutatta a Model 3-at, amely széles rétegek számára teheti elérhetővé a villanyautózást a világon. Az ötszemélyes, kompakt méretű Tesla 3 35 ezer dollárba, azaz 10 millió forintba fog kerülni, és már alapkivitelében 345 kilométeres hatótávolságra lesz képes. 2017 év végén érkezik.

A Tesla első modellje a Roadster volt, amely megmutatta a világnak, hogy egy villanyautó is lehet szép és gyors. Évi 500 darab készült belőle és drága volt, viszont egyértelműen hatást gyakorolt az autóiparra, többek között a GM Volt programjához és a Nissan Leaf kifejlesztéséhez is löketet adott.

A Roadster után jött a kevésbé drága és nagyobb darabszámban gyártott 5+2 személyes Model S, amely már nem volt „játékautó” és versenyre kelhetett a világ legjobb belsőégésű szedánjaival. Menetteljesítményeivel csak kevesek vetekedhettek, akadt olyan médium, amelyik a Model S-t világ legjobb autójának nevezte. A Model S volt a Tesla „mestertervének” második állomása, ami után jött a szabadidőautók kedvelőinek készült Model X. A Model S és Model X típusok értékesítéseiből származó bevételek pedig lehetővé tették a tömeggyártásra szánt Model 3 kifejlesztését, ami átrendezheti a globális villanyautó-piacot.

A Model 3-at maga Elon Musk, a Tesla első embere mutatta be. A Model S formai jegyeit viselő négyajtós, kompakt méretű autó a mesterterv legutolsó, harmadik állomása, s minden bizonnyal ez szól majd a legnagyobbat. Tulajdonságai bámulatosak: intelligens kialakításának köszönhetően öt felnőtt kényelmesen elfér benne, 2 méternél hosszabb tárgyak szállítására is képes, alapkivitelben 215 mérföld, azaz 345 km a hatótávolsága és kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára. Ezekkel az értékekkel egyetlen mai villanyautó sem tud konkurálni. Később pedig jönnek még gyorsabb és nagyobb hatótávolságú modellek.

Emellett a Model 3 szériafelszereltsége tartalmazza majd az Autopilot funkciót, tehát az autó képes lesz önmagát vezetni és a superchargert, azaz a szuper gyorstöltőt is beleépítik. A Tesla tervei szerint 2017-ben már 7200 darab szuper gyorstöltőjük lesz világszerte.

Elon Musk igen ambiciózus tervvel állt elő beszéde végén. Elmondása szerint gyárkapacitásuk elegendő évi félmillió darab jármű előállítására, a már működőképes, gigaméretű lítium akkumulátorgyáruk pedig ugyancsak évi félmillió darab telep előállítására alkalmas. A félmilliós darabszám pedig nem elérhetetlen, hiszen a Model 3-ra egy nap alatt elképesztő mennyiségű, 115 ezer (!) megrendelés futott be, órákkal később pedig 133 ezernél járt a számláló. A 35 ezres alapárért pedig már egy jól felszerelt, kiváló villanyautót kap a vevő.

Elon Musk bemutatja a Model 3-at:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Zsolt Sztankay
2016-04-03 - 13:34

Kis hazánkban is sokan vennének környezetkímélő közlekedési eszközt
(e-motor,e-autó) de a mi béreinknek megfelelő áron,mert nem hinném ,hogy alapvetően aszemlélettel van baj,hanem a jövedelmek nagyságával.Túl nagy az olló nyílása.A felsőtízezernek tökéletes,de a többiek…


*/