/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy hónap múlva befejezik a Prius gyártását

2015. május 02. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Toyota népszerű hibridjének harmadik generációja elérkezett modellciklusa végéhez, így a japánok nem gyártják már sokáig azt. De nincs miért aggódnunk, jövőre érkezik a negyedik sorozat, amely újult erővel kíván továbbra is a legnépszerűbb hibrid lenni.

A Toyota legsikeresebb vegyes hajtású modellje, a Prius 1997-ben indult útjára, azonban a 2003-ig gyártott első generációt kevesen ismerik, hisz leginkább Japánban és az Egyesült Államokban terjedt el, az igazi áttörést a második széria hozta el számára.

A 2009-ig gyártott második generációt a kevésbé eltérő harmadik követte, mely szintén szép számban fogyott és fogy jelenleg is, azonban a következő szériára váltás miatt júniustól beszüntetik a modell gyártását.

A gyártótól érkezett hírek szerint az utódot nem idén, hanem csupán 2016-ban, ráadásul várhatón csak ősztől kezdik forgalmazni világszerte. Bár egyelőre nem tudni részleteket, minden bizonnyal a hajtásláncot is érik majd módosítások, nem csak a már kiöregedett külsőt és belsőt.

A jelenleg még kapható generáció meghajtásáról egyébként egy 99 lóerős (73 kW) 1.8 literes négyhengeres benzinmotor és egy 82 lóerőt (60 kW) előállítani képes elektromos egység gondoskodik. Az összteljesítmény 136 lóerő (100 kW), amivel 10,7 másodperces százas sprint és 180 km/órás végsebesség érhető el 2,1 literes átlagfogyasztás és 49 gramm/kilométeres CO2 kibocsátás mellett.

A modell tavaly a legzöldebb autó címét nyerte el a híres Nürburgringen, ahol 21 perces menetelést követően 0,4 literes átlagfogyasztást produkált egy nyílt pályanapon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/