/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy kreatív francia villanyautó

2016. február 28. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Citroën a 2016-os Genfi Autószalonon mutatja be az E-Mehari styled by Courrèges koncepciót. Mindkét márka a francia kreativitást képviseli, történelmük során nem egyszer álltak elő forradalmi megoldásokkal.

Csaknem 50 évvel a Méhari 1968-as bemutatása után a két francia márka most egy közös projekt keretében találkozik, amely nem más, mint a Citroën E-Mehari styled by Courrèges koncepcióautó. A 2015 decemberében bemutatott E-Mehari úgy idézi fel a nagy elődöt, hogy közben a jövő felé fordul. Ez a négyszemélyes, elektromos hajtású autó azt a kreativitást, vidámságot és modernséget hozza, amelyet a Citroën márka közel 100 éve képvisel.

Ezeket az értékeket Courrèges divatház is magán hordozza, hiszen a rá jellemző optimista és életteli stílussal forradalmasította a 60-as 70-es évek divatját. A két márka közös szellemisége miatt természetes volt, hogy a Citroën a Courrèges divatházat kéri fel arra, hogy az E-Mehari modellnek exkluzív megjelenést adjon.

A Citroën E-Mehari styled by Courrèges megtartja az E-Mehari jellegzetes bordázott ajtóit, amelyek az eredeti Méhari hullámos felületű karosszériájára utalnak. A fehér szín nem csak a karosszériaelemeken, hanem a kerekeken is megjelenik. A megfelelő kontrasztról az élénk narancsszínű díszítőelemek gondoskodnak. Ez a díszítés a kerekeken kívül a középső bukóív vonalán is megjelenik. A hátsó keret eltűnt a karosszériáról, helyére két rögzítő pánt került, további helyet szabadítva fel az utasok számára.

A kényelmes és elegáns utastérben a finom fehér bőr nemcsak az ajtókárpitokat és a műszerfalat, hanem a teljesen átalakított hátsó üléspadot is beborítja. A karosszérián feltűnő vidám narancsszínű motívum a műszerfalon és a jellegzetes formájú szellőzőkön is megjelenik. A kormánykerék egyküllős kialakítású, a bőrrel bevont padló szőnyegei fehér színűek.

A karizmatikus stílus mellett az E-Mehari praktikus jegyei természetesen megmaradtak. A négyszemélyes, emelt hasmagasságú kocsi teteje plexiüvegből készült, kiváló kilátást biztosítva az utasok számára. A csomagtérben egy exkluzív táska szettet találunk, mindegyik fehér bőrből készül, narancsszínű szegéllyel, tökéletesen harmonizálva az autóval.

A koncepcióautó elektromos hajtása a francia Groupe Bolloré szakértelmének köszönhető. A beépített LMP (Lítium Metál Polimer) elemeknek köszönhetően 110 km/óra a végsebesség, hatótáv 200 km városi használatban. 16A hálózatról 8 óra alatt teljesen feltöltődnek az elemek, míg 10A konnektorról 13 óra a feltöltési idő. Nincs még egy ilyen autó: kabrióélmény az elektromos hajtás nyújtotta csenddel és nyugalommal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/