/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Elektromos hajtású mobil iroda a Nissantól

2016. október 26. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan, együttműködve a brit Studio Hardie dizájnműhellyel, a zéró emissziós e-NV200 furgonját a világ első teljesen elektromos meghajtású mobil irodájává alakította.

A profin felszerelt guruló irodát a beépített kihajtható íróasztal mellett érintőképernyős számítógéppel, vezeték nélküli internetkapcsolattal, okostelefonról vezérelhető LED-es belső világítással, vezeték nélküli telefontöltővel, Bluetooth audiorendszerrel, valamint mini hűtővel és barista minőségű kávé készítésére alkalmas kávéfőzővel szerelték fel.

Az e-NV200 Workspace tanulmány az elektromos hajtású furgonban rejlő lehetőségek kiemelése mellett bemutatja az irodai jellegű munkavégzés egyik lehetséges jövőjét a „hot desking” munkahelymegosztás és a rugalmas munkarend világszerte tapasztalható hódításának fényében.

2015-ben a közösségi munkavégzésre, illetve „hot desking” megoldásokra alapuló munkahelyek száma világszinten 36 százalékos növekedést mutatott, ahogy egyre több kisvállalkozás és szabadúszó szakember keres a hagyományos, városközpontban bérelt irodaterületekhez képest nagyobb mobilitást és költséghatékonyabb működést kínáló alternatívákat.

Figyelembe véve, hogy az elektromos autók egy kilométerre vetített üzemeltetési költsége akár 3 eurócentre is leszorítható, az e-NV200 Workspace igen költséghatékony módon biztosíthat irodai munkahelyet az ingyenes töltőpontokat kínáló nagyvárosokban, de akár a várostól való teljes elszakadást is lehetővé teheti a vidék vagy akár a tengerpart friss levegője kedvéért.

Az e-NV200 Workspace lemerült akkumulátorai 30 perc alatt tölthetőek 80 százalékos szintre, azokra az alkalmakra pedig, amikor inkább leparkolva, töltésen hagyná az autót, az erre a célra kialakított tárolórészben ott vár egy kis méretű összecsukható kerékpár, ami ideális a kisebb városi utakhoz, vagy az úticél előtti utolsó kilométerre.

A Nissan közkedvelt elektromos modelljei közé tartozó e-NV200 a többféle díjjal is elismert Nissan Leaf és NV200 modellek legjobb tulajdonságait ötvözi. A zéró emissziós kisáruszállító 100 kilométerenként akár 3 euróra leszorítható üzemeltetési költségeket és egy feltöltéssel akár 170 km-es hatótávolságot kínál. Ezzel akár a kisebb, akár a nagyobb cégek számára ideális áruszállító lehet, mivel amellett, hogy hozzájárul a vállalkozás szénlábnyomának csökkentéséhez, praktikus, megbízható és költséghatékony is.

Az e-NV200 4,2 m³-es rakterében a térérzetet is javító speciális üveg panorámatetővel és LED-es padlófényekkel ellátott, világos munkakörnyezet fogadja használóját. A modern hatású környezetet ezek mellett élénk színű díszítőelemek és a prémium érzetet adó, tölgyfa padló egészítik ki. Annak érdekében, hogy a hátsó rész látványvilága a vezetőfülkében is érvényesüljön, az első ülések is új, fehér kárpitozást kaptak.

Szép időben mind a két oldalsó tolóajtót, illetve az osztott hátsó csomagtérajtót kinyitva még tágasabb érzetet nyújtó munkakörnyezet kaphatunk. A mobil iroda hátuljában emellett egy ügyesen kialakított, kihúzható, nyitott miniterasz is helyet kapott, ahol kitűnően lehet telefonálni, laptopon dolgozni, vagy egyszerűen csak gyönyörködni a kilátásban.

Az e-NV200 Workspace belsejében a tölgyfa padlóhoz egyedi megoldással rögzített króm-bőr irodaszékeket találunk. Az egyik lehetséges konfigurációban ezek egymás mellett, kétszemélyes megbeszélésekre alkalmas elrendezésben helyezkednek el. A két szék között elhelyezett fa konzol okostelefonok vezeték nélküli töltésére alkalmas dokkolót, Bluetooth hangszórókat, illetve egy fiókos kialakítású mini hűtőt rejt.

A mobil iroda használója az egyik széket a középső rögzítési pontnál elhelyezve ülhet le az érintőképernyős számítógéppel, drótnélküli egérrel és billentyűzettel, illetve a külön tárolórekeszekben elhelyezett irodaszerekkel felszerelt lehajtható asztalhoz.

A barista minőségű kávé felszolgálására kialakított pult a raktér másik oldalán található. A kávéfőző gép egy rejtett tárolórekeszből emelhető ki, míg a kávékészítés összes egyéb kelléke egy tetőbe épített tárolóban található, így minden rendelkezésre áll a tökéletes espresso vagy cappuccino elkészítéséhez.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Sztankay Zsolt
2016-10-26 - 21:12

Megfontolandó megoldás,önálló munkavégzésre kiválóan alkalmas,egyedüli korlát csak az internetlefedettség lehet.


*/