/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos hajtású terepkombi a Porschétól

2018. március 06. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A jövő szikrájaként a Mission E Cross Turismóval a Porsche egy elektromos hajtású többcélú jármű koncepcióját leplezte le a Genfi Autószalonon. A négyajtós és négyüléses, összkerékhajtású tanulmány több mint 600 lóerős és 3,5 másodperc alatt sprintel százra. Jövőre már elkészül belőle a sorozatgyártású verzió.

A Cross Turismo erőteljes offroad elemekkel fűszerezett érzelmes formatervvel, valamint innovatív belső térrel érkezik, érintőképernyős kijelzőkkel és szemmozgást követő vezérlőrendszerekkel. A 4,95 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,42 méter széles koncepció összkerékhajtású, 800 Voltos architektúrája pedig az igazán gyors töltés jegyében készült. Ennek révén a lítium-ion akkumulátorba 15 perc alatt körülbelül 400 kilométerre elegendő energia tölthető. A Cross Turismo egyébként akár vezeték nélkül is, de hagyományos töltőállomásról, sőt, a Porsche otthoni energiatároló rendszeréről is tölthető.

A jármű két állandó mágneses szinkronmotorja több mint 600 lóerős (440 kW) rendszerteljesítménye olyan menetteljesítményekkel vértezi fel a Mission E Cross Turismót, amivel csak kevesen tudnak szembe szállni. A 0-100-as gyorsulás mindössze 3,5 másodperc, a 200 km/órát pedig csupán 12 szekundum alatt éri el a modell. Továbbá a folyamatosan rendelkezésre álló teljesítmény páratlan az elektromos autók szegmensében: több padlógázas gyorsulás is lehetséges közvetlenül egymás után a teljesítmény elvesztése nélkül.

A sorozatgyártásra kész Mission E Cross Turismo a 2015-ös Frankfurti Autószalonon bemutatott Porsche Mission E tanulmányon alapul. A koncepcióra alapuló sorozatgyártású autó már jövőre megjelenik a színen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/