/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos versenyautót fejlesztett az Audi

2017. szeptember 30. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi sok más gyártóhoz hasonlóan elkötelezte magát a villamosítás mellett, 2025-ig több mint 20 elektromotorral szerelt modellt tervez bevezetni. A héten leleplezte első elektromos hajtású versenyautóját is, az Audi e-tron FE04-et, amellyel a Formula E bajnokságban fog részt venni.

A Formula E sorozatban a csapatok és a gyártók maguk fejleszthetik a motorból és az erőátvitelből álló hajtásláncot, a felfüggesztés egyes részeit, valamint a szoftvert. Az Audi e-tron FE04 legfontosabb része a motor és a váltómű, a mérnökök elsősorban ezek tervezésére és fejlesztésére koncentráltak a minél nagyobb hatékonyság érdekében.

A kocsi progresszív színvilágot is kapott, alapszínei a fehér, a metálzöld és a fekete. Ezzel jelentősen különbözik attól az autótól, amivel Lucas di Grassi, az Audi Formula E csapatának egyik pilótája júliusban megnyerte a bajnokságot. A 33 éves brazil pilóta az 1-es rajtszámú új Audival áll majd rajthoz, a 66-os számú másik versenyautót a 24 éves Daniel Abt fogja vezetni. Az ő autóján így piros díszítések is lesznek.

A két pilóta erős duót alkot, az eddigi 33 Formula E futamból 24 pódium, 6 győzelem és 4 pole pozíció fűződik hozzájuk. Mindketten immár a negyedik szezonjukat kezdik a Formula E bajnokságban. Az Audi Sport ABT Schaeffler csapat főnöke pedig a jövőben is Allan McNish, háromszoros Le Mans-bajnok marad.

Az Audi e-tron FE04 december 2-án, Hong Kongban, a szezonnyitó Formula E futamon debütál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/