/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Forradalmi lett az új Prius

2015. szeptember 10. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A hamarosan megnyíló Frankfurti Autószalonon jelenik meg először a nyilvánosság előtt az új Toyota Prius, amely minden tekintetben nagy ugrást jelent az elődhöz képest. Az üzemanyagcellás Miraihoz hasonló külsővel bíró negyedik generációs hibrid modell újabb mérföldkövet jelent a Toyota hibrid technológia történetében.

Az új modell elődeinek erősségeire és eredményeire épít, új mércét állít az üzemanyag-takarékosság, károsanyag-kibocsátás és hatékonyság területén. Minden Prius generációval újabb fejlesztések jelentek meg ezeken a területeken, de az új modell célja egy még nagyobb ugrás a teljesítmény fokozásban.

Ez a teljesítménynövekedés csak az egyik eredménye az új képességeket és jobb vezethetőséget célzó termékfejlesztésnek. Az új generációs Toyota Full Hybrid hajtással az új Prius jelentős előrelépést tett az országúti üzemanyag-fogyasztás mérséklésében és sokkal nagyobb vezetési élményt nyújt. A gyorsulás simább és rugalmasabb lett, és magasabb sebességnél csöndesebb az autó, jobban idomul a motor fordulatszámához.

Az új Prius dinamikus képességei az új közös Toyota struktúra (Toyota New Global Architecture (TNGA)) kifejlesztésében gyökereznek. Alacsonyabb lett az autó tömegközéppontja, mely jobb kormányzást és nagyobb stabilitást biztosít. A formatervezőknek is nagyobb szabadságot ad a változatosabb külső megjelenés, alacsonyabb oldalvonalak és sportosabb oldalnézet megtervezésében. Ezen kívül a TNGA segített fejleszteni a beltért a kiváló pakolhatóság, vezetési pozíció és kényelem érdekében. A csomagtér is növekedett, köszönhetően a kisebb, viszont erősebb hibrid akkumulátornak és a kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztésnek, melyek nem vesznek el helyet.

A Full Hybrid hajtás alapos átdolgozáson ment keresztül a hatékonyság javítása érdekében, csökkent a tömege és fokozták a teljesítményét. A fontos változtatások a motorban több mint 40%-os termikus hatékonyságot eredményeztek – világelső teljesítmény egy benzinmotorban. Az egyéb hibrid rendszer alkotóelemek még kompaktabbak lettek, áthelyezték őket az optimális pakolhatóság érdekében, továbbá hozzájárulnak az autó alacsonyabb tömegközéppontjához. Az új nikkel-metál-hidrid akkumulátor szintén kisebb lett, miközben tartóssága és töltési teljesítménye jelentősen javult.

Ezen kívül a Toyota Safety Sense biztonsági csomag is bekerült az autóba, kibővítve a radar alapú adaptív sebességtartó automatikával és a gyalogost érzékelő funkcióval az ütközés előtti biztonsági rendszerben.

A Toyota technológiai nagykövetét a Frankfurti Autószalon után részletesen is bemutatjuk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

KÖRMENDY LÁSZLÓ
2015-09-10 - 23:31

A hibrid vonal, ahol a Toyota fényévekkel a többiek elött jár, ez a Prius is
bizonyitja , hogy a hibridé a jövö ! Sokat javult a forma, szép a belsö tér,
sajnos az ÁR az, ami a dömpingszerü elterjedését itthon gátolja !


*/