/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hálózatról tölthető hibrid Volvo Genfben

2011. január 27. 20:38   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon a Volvo hálózatról tölthető hibrid V60 modellt mutat be. A szinte sorozatgyártásra kész autó széndioxid-kibocsátása kevesebb, mint 50 g/km, ami mindössze 1,9 l/100 km-es fogyasztásnak felel meg. A jármű tisztán elektromos üzemmódban akár 50 km megtételére is képes. 2012-ben kerül piacra.

„E második generációs hibrid a legjobb megoldás azon vásárlók számára, akik nem szeretnének kompromisszumokat kötni, ám egy minimális széndioxid-kibocsátású, mégis magas vezetési élményt kínáló autót keresnek maguknak" – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója.

  A hálózatról tölthető hibrid V60 első kerekeit egy öthengeres, 2,4 literes D5 turbódízel motor hajtja, amely 215 lóerős, maximális nyomatéka pedig 440 Nm. A hátsó tengelyen ERAD (Electric Rear Axle Drive – elektromos hátsókerékhajtás) rendszer működik: egy 70 lóerő leadására képes villanymotor, amely 12 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátorból nyeri az energiát. Az autó hatsebességes automata sebességváltóval van felszerelve.

„Az autórajongók akkor teszik magukévá a zöld gondolkodásmódot, ha garantáljuk nekik, hogy az alacsony széndioxid-kibocsátás miatt nem kell lemondaniuk a valódi vezetési élményről. A hálózatról tölthető hibrid V60 egy igazi sportkombi minden hagyományos tulajdonságával rendelkezik." – mondta Stefan Jacoby.

A hálózatról tölthető hibrid Volvo V60 modellt a vállalat 2011. március 1-én mutatja be Genfben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/