/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen a Mercedes GLA kínai elektromos koppintása

2018. március 16. 15:49   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az alábbi képeken nem egy Mercedes GLA prototípusát látjuk, hanem annak egy gyenge kínai másolatát. A K-One egy teljesen elektromos crossover kisautós tulajdonságokkal, és valószínűleg ahhoz hasonló árral.

Többször is megmutatta már a kínai autóipar, mennyire nem tiszteli mások munkáját azzal, hogy kvázi leklónoz bizonyos típusokat, ám a hasonló külső szinte mindig gyengébb minőségű anyagokat és motorizáltságot takar.

Valószínűleg nem lesz ez másként a K-One elektromos crossover esetében sem, amely 4100 mm-es hosszával, 1710 mm-es szélességével, 1595 mm-es magasságával és 2520 mm-es tengelytávjával némiképp kisebb, mint német „ikertestvére”, ám 1400 kilogrammos tömege így is közel azonos, mint a GLA-é.

Aki azt hiszi, hogy ez jó anyaghasználatot jelent, nagy eséllyel téved – bár az első képeken nem látjuk a belsőt, általában olcsó, kopogós anyagokból szerelik össze az utasteret némi bőrrel kiegészítve. A tömeg minden bizonnyal a lítium-ion akkumulátorcsomag és az elektromotor miatt ennyi, utóbbi egy 130 lóerős (95 kW) egység, míg előbbi kapacitása ismeretlen. Így sajnos a hatótáv értékét is homály fedi, annyi biztos, hogy a Mercedes klón csúcssebessége alig haladja meg a 100 km/órát (egész pontosan 102 km/óra).

Mercedes-Benz GLA 45 AMG (X 156) 2013

Az igazi Mercedes-Benz GLA

Így egyelőre biztosan nem kell aggódnia a Teslának, azonban a szolgáltatások és minőség tudatában biztos nem lesz borsos ára a modellnek a világ egyik legnagyobb autópiacán, tehát más típusok elől akár csalogathat is el vevőket, hisz ki ne szeretne ülni töredékáron egy Mercedesnek kinéző valamibe?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/