/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövőre jön az Opel villanyautója

2016. február 12. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Amint azt sejteni lehetett, elkészítik a Chevrolet Bolt Opel jelvényes változatát. Az Opel történetének legnagyobb modelloffenzívájának részeként – 29 új modell 2016 és 2020 között –, már jövőre megjelenik a márka kínálatában az Ampera-e ötajtós, ötszemélyes villanyautó. Megfizethető árat és a konkurenseknél nagyobb hatótávot ígérnek az Opelnél.

A General Motors elnök-vezérigazgatója, Mary Barra Bochumban, a nemzetközi CAR Szimpóziumon jelentette be az új Opel Ampera-e érkezését: “A GM és az Opel meggyőződése, hogy az elektromos autók jelentős szerepet játszanak majd az egyéni mobilitásban. Az Ampera-e iránymutató technikájával döntő lépést teszünk a víziótól a valóság felé. Új villanyautónk ismét igazolja az Opel elkötelezettségét, hogy széles körben tegyen elérhetővé innovatív fejlesztéseket.”

A környezet védelme és az állandóan növekedő agglomerációk igényei megkövetelik a mobilizáció új formáit és a belsőégésű motorok alternatíváit. „A villanyautókban megvan a potenciál, hogy döntően hozzájáruljanak a klímavédelemhez és az emisszió csökkentéséhez”, jelentette ki az Opel vezérigazgatója, Dr. Karl-Thomas Neumann. “Az eddigi hátrányokat, a magas árat és a rövid hatótávot végleg magunk mögött hagytuk – az Opel Ampera-e teljesen új perspektívákat nyit meg az elektromos mobilitás előtt.”

Az extra-lapos akkumulátorokat a jármű padlójába építik be, ezáltal szokatlanul helytakarékos arányokat kapott az Ampera-e, és olyan bőséges teret kínál öt személynek, illetve a poggyásznak, mint egy ötajtós kompakt kocsi.

Az Ampera-e fedélzetéről nem hiányzik az Opel OnStar online- és szolgáltatási asszisztens és a legújabb generációs IntelliLink infotainment-rendszer sem, amely jól integrálja az autóba az okostelefonok világát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/