/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képeken a Hyundai Prius-kihívója

2016. január 07. 20:45   |   Autoblog
címkék:  

Bemutatkozott a koreai sajtó képviselőinek a Hyundai Ioniq, a koreai márka alternatív hajtású modellje, amely a világon elsőként háromféle, rendkívül alacsony emissziójú hajtáslánccal lesz választható. Elsőként a full hibrid kivitelről derültek ki részletek.

A Hyundai Ioniq elektromos, plug-in hibrid és full hibrid kivitelben lesz kapható; először a benzin-elektromos hibrid modell, a Toyota Prius közvetlen konkurense kerül piacra. Ebben egy 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses Kappa GDi benzinmotor dolgozik együtt egy állandó mágneses szinkronmotorral, amelyet egy lítium-ion polimer akkumulátor lát el energiával.

A benzinmotor 105, míg a villanymotor 43,5 lóerőt ad le, kombinált teljesítményük tehát nagyjából megegyezik a Toyota Priuséval. Sokkal érdekesebb azonban, hogy a belsőégésű motor termikus hatásfoka osztályelső, 40 százalékos, a 200 bar nyomáson dolgozó hatlyukú közvetlen befecskendezők pedig tovább javítják a fogyasztást és a széndioxid-kibocsátást. Újabb exkluzív megoldás, hogy az erőt hibrid modellekben első ízben duplakuplungos váltó továbbítja a kerekek felé. Ez hozzájárul majd az Ioniqban átélhető dinamikus vezetési élményhez, amelynek alapját az alacsony tömegközéppont, a fejlett felfüggesztés és a közvetlen kormányzás jelenti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/