/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már rendelhető az elektromos Mercedes Vito

2017. november 21. 13:40   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz haszonjármű részlege bemutatta az elektromos hajtású Vito kisáruszállítót, amely kétféle tengelytávval és 1073 kilogrammos teherbírással érkezik. Hidegben és teljes terheléssel is elmegy 100 kilométert egy töltéssel. Drágább, mint a dízel változat, de alacsonyabb energia és fenntartási költségei révén hosszú távon behozza az árát.

A Mercedes-Benz flottakibocsájtásának mérséklése érdekében komoly összegeket fordít modellsorozatainak villamosítására, s ez alól a haszonjárművek sem kivételek. Néhány éven belül a kis- közepes és nagy áruszállítók is megvásárolhatók lesznek elektromos hajtással. Az első a most bemutatott és 2018 második felében piacra kerülő eVito, melyet 2019-ben az eSprinter követ majd. Az elektromos furgon sorozatot végül a villanyhajtású Citan zárja 2020-ban.

Az eVito máris előrendelhető, a kétfajta elérhető tengelytáv egyikével. A rövidebb kivitel 5140 mm hosszú, míg az extra hosszú tengelytávú változat 5370 mm-es. Az akkucsomagot a padló alatt helyezték el, így a raktér ugyanakkora, mint a belsőégésű motorral hajtott változatokban. Az eVito esetében ez maximum 6,6 köbméter, a teherbírás pedig egészen pontosan 1073 kilogramm. A jármű megengedett maximális tömege 3,2 tonna.

Az eVito-ba 41,4 kWh kapacitású akkumulátort szerelnek, ami ideális körülmények között 150 kilométeres hatótávot biztosít. Alacsony külső hőmérséklet és teljes terhelés mellett 100 kilométerrel lehet számolni. A közepes méretű eVito így tökéletesen megfelel belvárosi használatra, csomagküldő szolgálatok, kiskereskedelmi cégek és közületek ideális járműve lehet. A Daimler tulajdonában álló Deutsche Accumotive által gyártott akkumulátor 6 óra alatt teljesen feltölthető.

Az elektromos Vito furgon motorja egyébként 84 kW-ot (114 LE) és 300 Nm forgatónyomatékot ad le, s alapkiépítésben – a városban elegendő – 80 km/óráig gyorsíthatja az autót. Opcióként a csúcssebességet 120 km/órára módosítják, ha az ügyfél úgy kívánja.

A Mercedes-Benz eVito már előrendelhető, teljes ára 39 990 euró. Az első 1000 megrendelő fali töltővel kiegészített szervizcsomagot is kap ajándékba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/