/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett az elektromos Ford Focus

2017. június 09. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Magyarországra is megérkezett a Ford legújabb elektromos hajtású modellje, a Focus Electric. Az új generációs Focus Electricet egy 145 LE teljesítményű elektromotor hajtja, a 33,5 kWh-s akkumulátorral a hatótávolság elérheti a 225 kilométert. A különböző kedvezményekkel a villany Focus már 11 millió forint alatt hazavihető.

A Focus Electricet az autósok egy CCS (Combined Charging System) szabványú gyorstöltővel csatlakoztathatják az európai úthálózat mellett, illetve a szervizállomásokon és pihenőhelyeken telepített egyenáramú gyorstöltő pontokra, ahol mindössze 30 perc alatt 80 százalékos szintre tölthetik fel autójuk akkumulátorát.

Ha ugyanezt a csatlakozót egy 32 amperes váltóáramú háztartási konnektorba dugják be, a Focus Electric 225 kilométeres hatótávolságához szükséges energia betöltése 5 óráig tart, ám már 3-4 órányi töltéssel is 150 kilométerre elegendő áramot ‘tankolhatnak’. A felmérések szerint az emberek 90 százaléka 100 kilométernél kevesebbet autózik naponta, és az autókkal megtett távolság napi átlaga mindössze 45 km.

A vadonatúj Focus Electric egyike annak a 13 új elektromos modellnek, melyet a Ford a következő öt év során 4,5 milliárd dollár befektetéssel tervez bemutatni világszerte. Ezek között lesz az F-150 Hybrid, a Mustang Hybrid, a Transit Custom plug-in hybrid, néhány önvezető hibrid és egy tisztán elektromos hajtású, kisméretű SUV, melynek hatótávolsága 480 kilométer lesz.

A Ford előrejelzései szerint a hibrid, plug-in hybrid és tisztán elektromos hajtású járművek globális kínálata a következő tizenöt év leforgása alatt meghaladja majd a benzinmotoros autókét. A Ford a magyar vásárlók számára demonstrálni is szeretné, hogy az elektromos autóké a jövő, ezért a vadonatúj Focus Electricet is elindítja a 100%-ban villanyautók számára rendezett, Európán átívelő eTourEurope 2017 raliversenyen.

A Ford Focus Electric volánja mögött Katona Mátyás, az Autonavigator.hu főszerkesztője mintegy 10 nap alatt több mint 5000 kilométert tesz majd meg az eTourEurope 2017 9 országot érintő, az európai elektromos autózást népszerűsítő versenyen, illetve annak müncheni startpontjáig.

Az E-TourEurope elektromos járművek versenyét immár a negyedik alkalommal rendezik meg. A Ford csapata a verseny során szeretné bizonyítani, hogy ma már az elektromos autózás nem pusztán a nagyvárosokra korlátozott közlekedési forma, és hogy környezetkímélő módon nagyobb  távolságok is megtehetők.

A Ford Focus Elecric hazai alapára 12 950 000 forint, de plusz importőri kedvezménnyel és az igényelhető, maximum 1,5 millió forintos kormányzati támogatással a vételára bemehet 11 millió forint alá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/