/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Teljes palettáját villanyosítja a smart

2016. szeptember 26. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A smart kiterjeszti elektromos autó programját az összes modelljére, így aki villanyhajtású kisautót szeretne magának, már választhatja a négyüléses forfourt is. A smart úttörő autógyártóként a jövőben az összes modelljét kínálja majd belsőégésű motorral és elektromos meghajtással is. Az új villanyos modellek a Párizsi Autószalonon mutatkoznak be és a jövő év elejétől meg is vásárolhatók.

Az új elektromos meghajtású smartokban egy 60 kW-os (81 LE-s) villanymotor dolgozik, amely egy szimpla, rögzített fokozatú váltóművön keresztül adja át erejét a hátsó kerekeknek. A maximális nyomaték 160 newtonméter, amely álló helyzettől rendelkezésre áll. A 17,6 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor jóvoltából a hatótávolság körülbelül 160 kilométer, ami tökéletesen elegendő városi-elővárosi környezetben.

A végsebesség 130 km/óra elektronikusan korlátozva. A villanymotor ugyanolyan kedvvel mozgatja a kis karosszériát, mint a turbós benzines, a fortwo 11,5, a fortwo cabrio 11,8, míg a forfour 12,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. A teljes hajtáslánc egyébként a Renault-tól érkezik.

Mindhárom elektromos smart nagyteljesítményű fedélzeti töltőt kapott, melynek segítségével az USA-ban és az Egyesült Királyságban az akkumulátor 2,5 óra alatt, Európában 3,5 óra alatt 100%-ra tölthető (wallbox-szal). Feleannyi idő alatt, mint az előző generációs modellek telepe. A töltési idő normál háztartási hálózaton keresztül egyébként 6 óra. De a jövő évtől egy 22 kW-os gyorstöltő is elérhető lesz az új smart autókhoz, amely háromfázisú töltéssel 45 perc alatt képes lesz 100 százalékosra tölteni az akkumulátort.

Az electric drive modellekben alapfelszerelés a teljesítménymérő óra és az energiamonitor, emellett pedig rendelhető különleges dizájn csomag, amely esetben a tridion utascella, a külső tükörházak, továbbá számos belső elem exkluzív electric zöld fényezést kap. A villanyos smart modellekhez emellett Brabus tuningkiegészítők is elérhetők.

Az új villanyhajtású smart modellek Párizsban ünneplik világpremierjüket és még decemberben megjelennek Észak-Amerikában, ahol az összes smart eladás negyedét az elektromos kivitelek teszik ki. Az európai forgalmazás 2017 elején indul. A smart fortwo electric drive indulóára 21 940 euró (környezetvédelmi bónusszal 18 ezer euró), a kabrió modell 25 200 eurótól vihető el, míg a forfour electric drive 22 600 eurótól vásárolható meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/