/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új villanyautó a Volkswagentől

2017. április 19. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

Avantgárd elektromos járművekkel jelenik meg a közeljövőben a piacon a Volkswagen. Az Auto Shanghai (április 19. – 29.) kiállításon bemutatta harmadik I.D. modelljét, a CROZZ-t. A márka első elektromos hajtásrendszerű Crossover Utility Vehicle (CUV) modellje egyszerre négyajtós kupé és SUV.

Az I.D. (Párizs, 2016) és az I.D. BUZZ (Detroit, 2017) premierjét követően az új koncepciómodell immár az I.D. család harmadik progresszív tagjaként képviseli a nulla károsanyag-kibocsátású jármű új generációját, nagy hatótávval és karizmatikus e-mobilitás dizájnnal. Minden I.D. modell utastere újszerű világával csábít, amelynek kialakítása, variálhatósága, méretei és kényelme már átível a kategória határain.

Az I.D. család CUV-tagja sportos, interaktív és sokoldalú nulla károsanyag-kibocsátású modell, amelynek elektromos összkerékhajtása éppoly meggyőző a „városi dzsungel” forgalmában, mint a sportos életstílus autózásai során. A mai benzinmotoros gépkocsikét idéző nagy hatótávja révén hosszú túrákra is ideális jármű.

Akárcsak az I.D. és az I.D. BUZZ, e tanulmánymodell is közlekedhet teljesen automatikus üzemben. Elegendő megnyomni a kormánykerék Volkswagen-emblémáját és máris aktív az autonóm üzemmód. A kormánykerék ekkor elektromosan a műszerfalba süllyed, közös egységet alkotva a teljes egészében digitális kijelző- és kezelőelemekkel. Az elektromos autó lézerszkenner, illetve ultrahangos és radarérzékelők, valamint kamerák segítségével érzékeli környezetét és a közlekedés többi résztvevőjét.

A Volkswagen egyértelmű célkitűzésként fogalmazta meg, hogy az elektromos hajtást világméretű termékoffenzívával a következő évtized közepére a startup-szintről a nagysorozatú gyártásba emelje át. A Sanghajban bemutatott tanulmány már konkrét kitekintést kínál 2020-ra, jól érzékeltetve, hogy milyen sokrétű lehet a jövő nagysorozatú modelljeinek kínálata.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/