/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos városi Honda

2019. február 28. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Honda e Prototype néven, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a japán márka új, városi elektromos járművének prototípusa. A modell a 2017-ben leleplezett Urban EV Conceptből nőtte ki magát, és a Honda Electric Vision névre keresztelt európai stratégiájának szerves része.

HONDA E PROTOTYPE 2

Tervezésekor a modern életvitel igényeire fókuszáltak a Honda mérnökei, ennek megfelelően kimagasló használati érték, páratlan technikai fejlettség, valamint egyedi, vonzó megjelenés jellemzi a tanulmánymodellt, azon túlmenően, hogy – a fejlesztők elmondása szerint – magával ragadó vezetési élményt nyújt. Mindez a városi közlekedés tökéletes eszközévé teszi a Honda e Prototype-ot.

A Honda e Prototype tervezői nagy használati értékű, praktikus, egyedi megjelenésű jármű megalkotására törekedtek. A jellegzetes, letisztult megjelenést szolgálja a rejtett kilincs és tükrök helyett alkalmazott kamera-monitor rendszer is, ebben a géposztályban mindkét megoldás egyedülállónak számít. A Honda e Prototype töltőcsatlakozója a motorháztető közepére került, így az autó mindkét oldaláról könnyen elérhető és mivel fedele átlátszó, könnyedén leolvasható a szomszédságában elhelyezett töltöttségjelző is.

Az első és hátsó, fekete paneleket egyedi, konkáv (homorú) profil teszi látványossá, a fényszórók pedig világító, kerek keretet kaptak, tiszta, egyszerű, már-már emberi arccal felruházva a modellt. A karosszéria vadonatúj, elektromos platformot takar, amihez viszonylag hosszú tengelytáv, széles nyomtáv és rövid első-hátsó túlnyúlás társul. Szintén meghatározó az alacsony építésmód, amit nagy kerékjárati ívekkel és széles kerekekkel fűszereztek meg.

HONDA E PROTOTYPE 3

A modern, minimalista irányzatot képviselő, kifejezetten tágas kabin megnyugtató, békés hangulattal várja az utasokat. Ezt a lounge-okat idéző miliőt többek között a melange-szürke szófakárpittal és egyéb jelenkori otthonokban használt, kellemes tapintású anyagokkal sikerült elérni, és az elöl-hátul egyaránt teljesen sík, kardánalagút nélküli padló is fokozza a térérzetet.

Hogy az utasok mindig kapcsolatban maradhassanak a külvilággal, intuitív, személyre szabható, dupla képernyő fut végig a műszerfalon, ami intelligens alkalmazások, illetve szolgáltatások teljes sorát kínálja fel az elöl ülőknek. A következő generációs digitális segédletek roppant kényelmesen és könnyedén kezelhetők, így a vezető nehézségek nélkül navigálhat a menükben és a párhuzamosan futó alkalmazásokat is pofon egyszerűen irányítása alatt tarthatja.

HONDA E PROTOTYPE 1

A képernyőkön a külső visszapillantó-tükröket kiváltó Kameratükör Rendszer képei is megjelennek, méghozzá a széleken, ergonomikusan elhelyezve, hogy természetes érzetet nyújtsanak és még biztonságosabbá tegyék közlekedést.  Ráadásként a belső tükröt is kamerával váltották ki.

Az első dedikált elektromos platformra épülő kompakt Honda hatótávolsága meghaladja a 200 kilométert és gyorstöltővel mindössze 30 perc alatt 80 százalékra töltheti az akkumulátorát. A vezetési élmény szórakoztató, hiszen a meglepően erős villanymotor a hátsó kereket hajtja.

A Honda e Prototype március 5-én mutatkozik be a Genfi Autószalonon, gyártása várhatóan az év második felében kezdődik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/