/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

52 millió dollárt adtak egy Ferrariért

2013. október 03. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

A múlt hónapban egy privát ügylet keretén belül 52 millió dollárért cserélt gazdát egy 1963-as gyártású Ferrari 250 GTO, amely így az élre ugrott a legdrágábban eladott autók listáján. A döbbenetesen magas összeget, átszámítva 11,3 milliárd forintot egy ismeretlen gyűjtő fizette ki a piros autóért.

A számos autós lap által a világ legjobb sportkocsijának és a legjobb Ferrarinak megválasztott 250 GTO 1962 és 1964 között, mindösszesen 39 példányban készült. Mindegyik fennmaradt, és mára a klasszikus autógyűjtemények legértékesebb darabjaivá váltak. Értékük az elmúlt években exponenciálisan növekedett, amire igazából nincs magyarázat, mindenesetre ma már nyolc számjegyű összeget is megadnak egy-egy példányért. Dollárban vagy fontban.

A múlt hónapban 52 millió dollárért, tehát 11,3 milliárd forintért privát tranzakció keretében megvásárolt 250 GTO sokáig egy connecticuti gyűjtő, Paul Pappalardo tulajdonában volt, aki 1974-ben vásárolta meg, teljesen felújította és gyakran versenyzett is vele. Többek között a 2002-es Le Mans Classic-on is elindult vele, majd néhány évvel ezelőtt tovább adta egy spanyol gyűjtőnek. Az 5111-es azonosító számot viselő Ferrari 250 GTO egyébként gazdag versenytörténelemmel bír, 1963-ban megnyerte a Tour de France közúti autóversenyt, Jean Guichet-tel a volán mögött.

A világ legdrágább autója egyébként eddig ugyancsak egy Ferrari 250 GTO volt, mégpedig egy 1962-es almazöld példány, amelyet a brit autóversenyző legendának, Sir Stirling Mossnak építettek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/