/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a legújabb Tesla modell – videóval

2019. március 16. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tegnap Los Angelesben mutatkozott be a Tesla ötödik modellje, a Model Y. Az egyterű terepjáró jellegű elektromos autó akár 482 kilométeres hatótávval is elérhető, ám nem lesz olcsó. A négyféle felszereltség közül a legolcsóbb átszámítva 10,8 millió forint lesz, 2021-től.

Az elsőgenerációs Roadster, a Model S, Model X és Model 3 után bemutatkozott az ötödik Tesla, a Model Y. A tegnap esti Los Angelesben rendezett bemutatón szinte minden részletre fény derült, így sajnos arra is, hogy sokat kell várni majd rá.

A négyféle konfigurációban elérhető Model Y közül a belépő szintet a Standard Range példány jelenti, amely a legkésőbb érkezhet a piacra, ugyanis 2021. tavaszára ígérte a gyártó, ára pedig a tengerentúlon 39 ezer dollárnak (10,8 millió forint) ígérkezik.

Akik ezt nem szeretnék kivárni, három hamarabb érkező variáns közül is választhatnak, melyek mindegyike 2020. őszére várható. Ezek közül a legbarátságosabb árcédulát a Long Range változat kapta. Az akár 482 kilométeres hatótávot is nyújtó modell 5,5 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 96 km/órára (=60 mérföldes tempóra), s képes elérni a 209 km/órás végsebességet. Induló ára 47 ezer dollár (13 millió forint).

Némiképp drágábbnak ígérkezik majd a Model Y Dual Motor AWD, mely a nevéből adódóan két elektromotorral, így pedig összkerékhajtással érkezik. A némiképp alacsonyabb, 450 kilométeres hatótávért cserébe szinte minden útfelületen és körülmények között garantált 4,8 másodperces sprintidőt, valamint 217 km/órás csúcstempót kapunk. Legkevesebb 51 ezer dollárért (14,1 millió forint) vihető haza.

A csúcsot jelentő Tesla Model Y Performance változat szintén 450 kilométeres hatótávval rendelkezik, ám akár 3,5 másodperc alatt is képes lesz 96-ra gyorsulni, míg akár elérni a 241 km/órás tempót. A gyorsaság ára 60 ezer dollár (16,6 millió forint).

A Model Y a 3-as és az X jegyeit egyesíti, így minimalista designja mellett képes lesz akár hét ember számára is férőhelyet biztosítani – ez feláras tétel. Belépő szintű SUV mivolta ellenére 15 collos központi kijelzőt, LED fényszórókat kap, kérhető lesz panoráma üvegtetővel és különleges színösszeállításban. Elon Musk szerint az Y-ból több példány eladása várható, mint a Model 3 és Model S-ekből összesen. Az előrendeléseket már felveszi a gyártó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/