/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Íme, az első törött BMW i8

2014. január 21. 12:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még meg sem jelent hivatalosan, máris összetörték az első BMW i8-ast a német autópályán. A 362 lóerős elektromos sportautót a gyár egy mérnöke dobta el a nedves aszfalton.

Bár hivatalosan civilek kezébe még nem kerülhet, ez nem azt jelenti, hogy a BMW i8 elektromos sportautót nem használnák a gyáriak sem, sőt! Már össze is törte az egyik modellt a gyár alkalmazottja.

A német Merkur magazin szerint a 30 éves mérnök az útviszonyokhoz képest túl gyorsan ment, majd valamiért megcsúszott, és előbb a középső, végül a szélső szalagkorlátnak csapódott. Bár már alapáron sem olcsó (126 ezer euró, vagyis közel 38 millió forint), ez a példány egy igazán ritka, elődmodell volt – megközelítőleg 200 ezer eurós (több mint 60 millió forintos) értékkel. A vezetőnek nem lett baja, legalábbis a baleset után, de, hogy a gyárban mit kap majd ezért, azt nem tudni.

Csak emlékeztetőül az i8-as lelkét egy 231 lóerőt és 320 Nm-t teljesítő, 1.5 literes háromhengeres duplaturbós benzin- és egy 129 lóerős, 250 Newtonméter forgatónyomatékú elektromotor adja. A sportautó 4,4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra és könnyedén eléri a 250 km/órás végsebességet is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/