/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

KRESZ-módosítás: nincs rendszám, nincs forgalmi

2008. július 21. 09:45   |   stitch
címkék:  

Amennyiben hiányzik a jármű rendszámtáblája, a rendőr mérlegelés nélkül vonja be a forgalmi engedélyt.

Egyebek mellett ezt javasolja a KRESZ felülvizsgálatát végző csoport, mondta Kondorosi Ferenc az “Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a kormánybiztos munkatársaiból álló csoport a múlt héten javaslatot tett a KRESZ egyes szabályainak módosítására. Az egyik javaslat az elharapódzott rendszám nélküli közlekedéssel kapcsolatos. Miután a rendszám a jogszerűen felszerelt jármű része, az a javaslat született, hogy a rendszám nélküli jármű forgalmi engedélyét – mérlegelés nélkül – vonja be a rendőr.

A másik javaslat szerint a gyalogos kapjon feltétlen előnyt a gépjárművekkel szemben. Amennyiben a gyalogos úton történő átkelési szándéka egyértelmű, úgy a járművezetőnek kötelező lenne megállni. A harmadik javaslat az, hogy piros lámpánál a motorosok jogszerűen jöhessenek előre a sorban a stop-vonalig.

Nem igényli a KRESZ módosítását, de a csoport javasolta azt is, hogy az autópályák egyes szakaszain – táblákkal – tiltsák meg a kamionok előzését. A cél a folyamatos haladás biztosítása. A megvalósítás előtt azonban kikérik a fuvarozó szervezetek véleményét is.

via mti


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/