/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a teljes BMW 5-ös sorozat

2013. június 03. 20:55   |   Autoblog
címkék:  

Átfogó modellfrissítést hajtott végre a BMW az 5-ös sorozaton. A limuzin, a kombi és a GT modell frissebb köntösben, bővített motorválasztékkal, gazdagabb felszereltséggel és kibővített ConnectedDrive szolgáltatásokkal kerül piacra. A modellek árai nem változtak.

Az aktuális generáció bemutatkozása óta világszerte már több mint egymillió példány talált gazdára a BMW 5-ös Limousine, a BMW 5-ös Touring és a luxuskaraktere révén szegmensében egyedülálló BMW 5-ös Gran Turismo modellekből. E sikertörténet most újabb fejezetéhez érkezett, a BMW 5-ös modellcsalád még vonzóbbá vált.

Elején a BMW-vesék szegélyének további kontúrvonalai és átdolgozott alsó légbeömlő nyílásai emelik ki még inkább az új limuzin és az új kombi sportos karakterét. Hátul a lökhárító újabb fénytörési éle, illetve hátsó lámpáik keskeny és határozott szegélyű, így még kifejezőbb fénycsíkjai hangsúlyozzák a két modell szélességét. Az új BMW 5-ös Gran Turismo szintén áttervezett – tekintélyt parancsoló fellépést és masszivitást sugárzó – lökhárítót kapott. Ugyancsak átdolgozott hátulja immár jóval hosszabbnak és laposabbnak hat. A modellek áramvonalasabbak is lettek, az 520d légellenállási együtthatója például 0,25-re csökkent.

A xenon-fényszórók mindegyik modellben az alapfelszereltséget bővítik, de extrafelszerelésként első ízben adaptív LED-fényszórók, illetve ugyancsak LED-technikájú ködfényszórók is rendelhetők. Az oldalsó irányjelzők a külső visszapillantó tükrök házába integráltan jelennek meg. Ugyancsak újdonság a BMW 5-ös sorozat palettáján a BMW Luxury Line és a BMW Modern Line exkluzív dizájn- és felszereltségi csomagja, amelyeket modellspecifikus M-sportcsomag egészít ki a palettán. Emellett új külső színek, könnyűfém keréktárcsák, kárpitszínek és díszítő berakások avatják még vonzóbbá a BMW 5-ös sorozat mindegyik tagját.

Az utastérben egészen a legapróbb részletekig menő fejlesztések gondoskodnak a még kifinomultabb prémiumhatásról és a fokozott funkcionalitásról. A szériafelszereltséghez tartozó iDrive kezelési rendszer központi kijelzője a Limousine és a Touring modellekben már egyaránt krómozott szegélyű. A középkonzol rakodórekeszei és pohártartói megnövelt térfogatúak. Az új BMW 5-ös Gran Turismo csomagtartója a hátsó traktus teljes áttervezése eredményeképpen 60 literrel, összesen 500 literesre bővült.

Az új BMW 5-ös modellcsalád piaci bevezetésével egyidejűleg hajtásrendszereik portfoliója is bővül. Új dízel belépőmodellként jelenik meg a palettán a BMW 518d, 143 lovas négyhengeres dízelmotorral. A BMW 518d Limousine 100 kilométerenként mindössze 4,5 liter gázolajjal is beérte az EU-tesztciklus során, amihez kilométerenként 119 gramm széndioxid kibocsátása párosult. A BMW 520d xDrive immár Limousine és Touring kivitelben is szerepel a programban, összesen hétre (BMW 5-ös Touring) illetve nyolcra (BMW 5-ös Limousine) növelve a BMW intelligens összkerékhajtási rendszerével kínált változatok számát. Az új BMW 5-ös Gran Turismo négy motorváltozatával kombinálható az xDrive összkerékhajtás.

Az új BMW 5-ös modellcsalád minden tagjának csúcsmotorja a BMW TwinPower Turbo technikájával működő, 450 LE teljesítményű új V8-as aggregát. A limuzin és kombi motorpalettáján így összesen négy benzin- és hat dízelmotor sorakozik, a két BMW M Performance modellt – BMW M550d xDrive Limousine és BMW M550d xDrive Touring – is beleértve. Az új BMW 5-ös Gran Turismo vásárlói két benzines és három dízel erőforrás között válogathatnak.

Szintén jelentősen továbbfejlesztették a tervezők a BMW ActiveHybrid 5 intelligens energiamenedzsment-rendszerét is. E hibrid limuzinban így a sebességkorlátozás változása előtt a tempót előrelátóan szabályzó asszisztens (Proactive Driving Assistant) modell-specifikus kivitele működik, amely a belsőégésű és az elektromos motor együttműködését is a következő útszakasz igényei szerint hangolja össze.

A BMW 5-ös Touring és Gran Turismo hátsó futóműve már alapkivitelben szintszabályzással ellátott légrugózással készül. Szintén az alapkivitel része mindegyik modellben a középkonzolon található „élménykapcsoló” (Driving Experience Control). A Dinamikus csillapítás-szabályzás (Dynamic Damper Control), az M-sportfutómű, valamint az Adaptive Drive futómű-szabályzás és az „Integral” aktív kormányzás egyaránt extrafelszerelésként szerepel a kínálatban.

Az új BMW 5-ös modellcsalád extrafelszerelései között, illetve a BMW ConnectedDrive szolgáltatásainak programjában egyaránt innovatív újdonságok sorakoznak. A csomagtérfedél illetve -ajtó a komfortnyitás opciójának részeként kínált érintésmentes elektromos nyitása most a megfelelő zárási funkcióval egészült ki, amely a nyitáshoz hasonlóan szintén a hátsó lökhárító alatt végzett lábmozdulattal aktiválható. Az új BMW 5-ös sorozat kínálatában emellett egy új, táblagép-stílusú monitorokkal működő hátsó szórakoztató rendszer, a Harman Kardon Surround Sound System, valamint a hangulatvilágítás egy új, narancsszínű és fehér tónus között átváltható változata is megjelent.

Az extrafelszerelésként rendelhető Professional navigációs rendszer továbbfejlesztett menüszerkezettel bővült, illetve új, érintés-érzékeny felülettel kialakított központi kezelőgomb segíti az úticél megadásakor illetve az iDrive kezelési rendszer további funkcióinak használatakor az egyes írásjelek gyors és egyszerű bevitelét.

A vezetői segédrendszerek területén a BMW 5-ös sorozat a vakításmentes távfény-asszisztens, valamint a BMW személy- és állatfelismeréssel működő, illetve a Dynamic Light Spot funkcióval kiegészített éjjellátó rendszere technikáival növeli tovább előnyét. 2013 novemberétől extrafelszerelésként már a Torlódás-asszisztens is segítheti a vezetőt, jelentősen enyhítve a monoton autópálya-torlódások okozta feszültséget. A berendezés, amely kanyarban is önműködően tartja az éppen igénybe vett forgalmi sávot, a Driving Assistant Plus opció része, amelyben az Araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzás és az önálló fékezéssel működő ráfutásos baleset veszélyére figyelmeztető funkció is szerepel. Szintén 2013 novemberétől jelenik meg a Limousine és a Touring kínálatában a teljesen automatikus parkoló-asszisztens is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/