/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megválik McLarenjétől Rowan Atkinson

2015. január 23. 17:46   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mr. Beant megformáló brit színész eladja hányattatott sorsú szuperautóját, amit 1997-ben vásárolt és azóta kétszer összetört. Az eredetileg 640 ezer fontért vásárolt F1-et egyszer 910 ezerért javíttatta meg, most azonban 8 millió fontot kérne érte.

Tizennyolc évnyi közös kalandozás után megválik szeretett McLaren F1-étől Rowan Atkinson.

A 60 éves brit színész 1997-ben vásárolta mintegy 640 ezer fontért az akkor a világ leggyorsabb autójaként számon tartott ritkaságot. Azóta 41 ezer mérföldet, valamint két balesetet tekert bele. Az elsőt 2009-ben, amikor utolért egy Rover Metrót, a második azonban sokkal súlyosabbra sikeredett. 2011 augusztusában a csúszós úton elvesztette uralmát a 636 lóerős (468 kW) sportgép felett és csúnyán összetörte – magával együtt.

Bár sikerült helyre hozni, a javíttatás teljes költsége elérte a 910 ezer fontot – nagyjából 360 millió forintot. Ennek ellenére most 8 millióért (3,2 milliárd forintért) válna meg szeretett négykerekűjétől. Arról nem tudni, miért adja el, hisz nagy autórajongó hírében áll és az F1 mindig is a kedvencei közé tartozott.

A McLaren legendás modelljéből mindössze 106 darab készült összesen, melyből 64 sima utcai változat (ebből a 61-es számú Rowan Atkinsoné), 28 darab GTR, hat LM, három GT valamint öt prototípus, így a gyűjtők szinte ölni is képesek egy jó példányért, úgyhogy valószínűleg nem lesz gond ennek az F1-nek az eladásával sem.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/