/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

MINI kiállítás a Közlekedési Múzeumban

2015. január 15. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

3 és fél Mini, működő Mini-motor és sok más érdekesség egy kétszintes kiállításban, amely a Mini Club Hungary megalakulásának 20. évfordulójára emlékezik a Közlekedési Múzeumban.

A 20 éves a Mini Club Hungary című kiállítás a legméltóbb helyszínen, a Közlekedési Múzeumban látható. Nem véletlen a helyszínválasztás: az egyesület 20 esztendővel ezelőtt, 1995 őszén a múzeumban tartotta alakuló gyűlését.A kupolaterem központi terét teljesen kitölti az a galériás állványrendszer, amelynek az alján állnak az autók, az emeleten pedig a képes és szöveges tárlat látható.

A klub jelenlegi elnökének muzeális minősített autóján kívül kiállítottak egy ritka Mini Pick Up kisáruszállítót és egy versenyautó replikát is. Utóbbi az 1965-ös München-Bécs-BudapestRallye győztes autójának mása. Nem mindennapi látvány ez a szöges gumikkal és speciális lámpasorral felszerelt ún. “Works” Mini Cooper.

A kakukktojás pedig a félbevágott Mini. A szervezők igyekeztek olyan interaktív elemet is becsempészni a kiállítás soraiba, ahol a látogatók egy kicsit belekóstolhatnak abba az életérzésbe, amit a Mini Club Hungary tagjai egy-egy találkozón átélhetnek. A fél Mini egyfajta moziszékként szolgál a Minis utazás televíziós átéléséhez.

A Miniket minden irányból 20 év alatt gyűjtött relikviák veszik körül. A találkozókon szervezett tájékozódási versenyek “rallye-táblái” és a találkozómatricákkal betelt oldalüvegek mellett díjak, kisautók és emléktárgyak igyekeznek bemutatni a szenvedélyes Minizés szépségeit.

A kiállításra a klub tagjai egy több helyen megnyitott, a belső működést láthatóvá tevő bemutató Mini-motort készítettek és állítottak ki. Az indítógombot megnyomva mindenki megcsodálhatja a belső égésű motor lassított működését, a sebességváltó és a differenciálmű fogaskerekeit, a gyújtás kiosztását, a himbák és a szelepek mozgását.

A kiállítás előreláthatólag március 1-ig lesz látható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/