/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Nagymotorra csak 24 éves kortól van jogsi

2013. január 19. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Emelkedik a motorra, terhergépkocsira, illetve autóbuszra szóló vezetői engedély megszerzésének korhatára január 19-től – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Az A kategóriás, motorkerékpárra szóló jogosítvány esetében 21-ről 24 évre emelkedik a korhatár. Teherképkocsira ezentúl 18 helyett 21 éves kortól lehet C kategóriás vezetői engedélyt szerezni. Az autóbusz vezetésére szóló D kategóriás jogosítvány megszerzésének alsó korhatára pedig 21-ről 24 évre emelkedik.


A legfeljebb 50 köbcentis hengerűrtartalmú, két- vagy háromkerekű segédmotoros kerékpárra, könnyű négykerekű motorkerékpárra a 14. életévet betöltött fiatalok szerezhetnek AM kategóriás vezetői engedélyt, ez azonban a 16. életév betöltéséig csak belföldön jogosít vezetésre.

Az AM kategória mellett január 19-től megjelenik az A2 alkategória a legfeljebb 35 kilowatt teljesítményű motorokra, ennek alsó korhatára 18 év. Megjelenik továbbá a négykerekű motorkerékpárokra szóló B1 alkategória, amelyet 16 éves kortól lehet megszerezni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Takács Gábor
2013-01-20 - 14:33

A meggondolatlan vezetés technikátol a korhatár nem véd!Sajnos minden motort vagy gépjármvezetöt figyelmeztetni kellene,hogy az eszköz nem arra valo,hogy saját maga egyéniségével felruházva vezessen.


*/