/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Peugeot Hungária a szívbeteg gyerekekért

2004. október 19. 08:03   |   Autoblog
címkék:  

2004. október 12-én nyílt meg a Peugeot 407 SW premierjének alkalmából megrendezett játékgyűjtő autókiállítás a Duna Plaza bevásárlóközpontban, ahol a Peugeot 407 reklámfilmjéből ismert, különleges, óriás játékautók a filmforgatás óta itt láthatók először testközelből. A kiállítás egyúttal karitatív célokat is szolgál.


A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt Prof. Dr. Lozsádi Károly 1991-ben hozta létre, azzal a célkitűzéssel, hogy a veleszületett szívbeteg gyerekek gyógyulását elősegítse, életkörülményeit javítsa. Magyarországon minden 100-120. gyermek veleszületett szívbeteg, sok esetben a világra jövetelkor azonnali életmentő beavatkozásra, vagy beavatkozások sorozatára van szükség, amit után a kisgyermek folyamatos orvosi ellátásra és felügyeletre szorul. Egyszerűbb esetekben, például szívritmuszavar esetén a betegség gyógyszeresen is kezelhető – mondta el Dr. Sápi Erzsébet főorvos asszony, az alapítvány jelenlegi elnöke. A szívbeteg gyermeknél kékülés, fáradékonyság vagy nehéz légzés hívja fel a figyelmet a bajra, viszont nagyon gyakori az is, hogy a gyermek panaszmentes, és egy másik vizsgálat során derül ki a betegség. Csecsemőkorban az is előfordulhat, hogy az addig aktív gyermek látszólag minden ok nélkül bágyadttá válik, izzad, és van ugyan étvágya, mégsem gyarapszik a súlya.“Az alapítványunk leggyakrabban orvosi eszközök megvásárlására fordítja a felajánlásokat, illetve speciális képzéseket finanszírozunk belőlük. A Peugeot által felajánlott összegből viszont multifunkcionális kisded-gyermekintenzív ágyat szerzünk be, amelyet kórházunk eddig nélkülözött. Ez a speciális eszköz lehetővé teszi a már nem újszülött, de még egészen pici gyermekek azonnali, helyben történő, a műtőbe szállítás nélküli operációját is, hiszen az ágy dönthető, emelhető és süllyeszthető, infúziós állványokkal és egyéb eszközökkel felszerelt és könnyedén tisztítható.” – tette hozzá a főorvos asszony.A Peugeot Hungária idén első ízben juttatott támogatást az Alapítványnak. “A 407 és a 407 SW bevezetése kapcsán először arra gondoltunk, hogy milyen jó volna megmutatnunk élőben azokat a hatalmas játékautókat, amiket a filmből már mindenki ismert. Később jött az ötlet, hogy vonjuk be az embereket, mozgassuk meg őket, és segítsünk azokon, akiknek az életben a legfontosabb a játék. Szerettünk volna hozzájárulni a Szilágyi Erzsébet gyermekotthon kis lakóinak jobb körülményeihez, és ebből már azonnal következett a lépés, miszerint járjunk elől mi magunk jó példával, és így buzdítsuk az embereket további segítségre. Így a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvánnyal kapcsolatunk csak most kezdődött.” – foglalta össze Dominique Dourouze ügyvezető igazgató a jótékonysági akció hátterét. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a pénzadományon túl több száz összegyűjtött játékautót adtak át a Peugeot képviselői a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon lakóinak, akik a látogatókkal egyetemben nagy lelkesedéssel tanulmányozták a kiállított, hatalmas játéktaxit, a fa- és a felhúzható autót.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/