/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új taggal bővül a BMW X-család

2014. március 06. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

Megjelentek az első gyári képek és információk az X6 kistestvéréről, a BMW X4 szabadidő-autóról. Az X4 a BMW nagysikerű X-családjának jellegzetes stílusjegyeit a kupék sportos eleganciájával ötvözi.

Az új BMW X4 műszaki alapjául a BMW X3 sorozat szolgált, mégis egészen egyedülálló, sportos karakter és tovább fokozott menetdinamikai képességek jellemzik. Mindez már elölnézetében is egyértelműen látszik. Oldalra kihelyezett nagyméretű légbeömlő nyílásai és első lökhárítója „karaktervonalai”, valamint a márkára jellemző kettős körfényszórók – igény szerint akár LED-technikával – és a LED-ködfényszórók meghatározó fellépést kölcsönöznek számára. A tetővonal a vezető feje felett éri el legmagasabb pontját, hogy azután enyhén ereszkedve olvadjon a csomagtér-ajtó hátsó peremébe, a klasszikus kupék formai nyelvezetét követve.

A BMW-modellek jellegzetes térhatású lemezvonala az X4 oldalán jelenik meg első ízben két részre osztva. Az egyik az első kerékjárattól emelkedik a hátsó ajtókilincsig, míg a másik a hátsó sárvédő izmos formáit emeli ki. A diódás L-alakú hátsó lámpákkal, valamint a hangsúlyos diffúzorral kiformált far szintén már álló helyzetben is egyértelművé teszi az X4 kiemelkedő menetdinamikai képességeit.

Az X3 modellekéhez viszonyítva 20 milliméterrel alacsonyabb első üléspozíció a megjelenésében kétszemélyes hatást keltő hátsó üléssel közösen igényes és exkluzív hangulatú utasterében is egyértelműen jelzi az új BMW X4 kupékarakterét. Az X4 mindemellett akár öt személynek is elegendő helyet kínál, alapkivitelben is 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámlájával pedig magas fokú variálhatósággal szolgál.

Illeszkedve temperamentumos karakteréhez, a BMW EfficientDynamics motorcsaládjának három benzin- és ugyancsak három dízelüzemű tagja sorakozik a BMW X4 palettáján, amely a 184 LE és a 313 LE közötti teljesítménytartományt öleli fel, s amelynek minden tagja teljesíti az EU 6 kipufogógáz-szabvány előírásait.

A BMW X4 xDrive35i csúcs-benzinese például tekintélyes 306 LE teljesítménye mellett 400 Nm maximális forgatónyomatékot bocsát a vezető rendelkezésére. A nulla-százas sprint mindössze 5,5 másodpercet igényel. Hasonlóképpen dinamikus és alacsony széndioxid-kibocsátású a BMW X4 xDrive35d, amelynek háromliteres soros hathengeres aggregátja 313 LE teljesítménnyel és 630 Nm maximális forgatónyomatékkal szolgál. A BMW X4 xDrive35d álló helyzetből 5,2 másodperc alatt gyorsít fel százas tempóra.

Ugyancsak kiváló fogyasztási és széndioxid-kibocsátási értékek jellemzik a kétliteres dízelmotor legújabb generációját, amely a BMW X4 xDrive20d modellben nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóhoz csatlakozik. A négyhengeres dízelmotor teljesítménye 190 LE, maximális forgatónyomatéka pedig 400 newtonméter. Az új modellek mindegyikében megtalálhatók a BMW EfficientDynamics elemek, mint az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere, a szabadonfutó funkció (a nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóval), a fékenergia-visszanyerés, valamint az igény szerinti szabályzású segédberendezések.

A BMW X4 különlegességei között szerepel a teljes színspektrumot felvonultató szélvédő-kijelző, a többi közlekedő vakítását megelőző távfény-asszisztens, valamint a Driving Assistant Plus, benne a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, az araszoló funkcióval kiegészített aktív sebesség-szabályzással, a preventív gyalogosvédelemmel, valamint a szükség esetén maximális fékerőt kivezérlő ütközésveszélyre figyelmeztető rendszerrel. Mindezeken túl az opcionális ConnectedDrive Services révén kívánságra olyan szolgáltatások is rendelkezésre állnak, mint a valós idejű közlekedési információk, a Concierge Service vagy éppen a Remote Services. A BMW X4 fedélzetéről a Facebook, a Twitter, a személyre szóló AUPEO! internet-rádió vagy olyan zenei platformok is kényelmesen és a járműbeli használatra optimalizálva érhetők el, mint a Napster és a Deezer.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/