2012. november 03. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

108 millióért vitték el Paul McCartney Aston Martinját

Több mint százmillió forintnak megfelelő összegért kelt el egy szerda esti londoni árverésen egy Aston Martin DB5, amelyet Paul McCartney használt a Beatles együttes fénykorában.

A sötétkék sportkocsit az együttes első világkörüli turnéja előtt, 1964-ben vásárolta a zenész, és 1970-ben adta el, miután megtett vele 65 200 kilométert. A legendás gitárost-dobost és dalszerzőt többnyire ezzel az autóval látták furikázni a londoni utcákon a hatvanas években. A vásárlás után McCartney fekete bőrrel vonatta be a kocsi belsejét, és a korabeli legkorszerűbb rádiósmagnót szereltette bele.


Az RM Auctions aukciósház szerda esti árverésén 307 500 fontnál (108 millió forint) ütötték le az autót. Öt éve az Egyesült Államokban ennél valamivel kevesebbért, 463 ezer dollárért kelt el a Beatles egy másik tagjának, George Harrisonnak ugyanilyen típusú autója.

Az Aston Martin DB5 a világ egyik legkultikusabb autója, ilyet vezetett James Bond is – hangsúlyozta Peter Wallman, az árverezőház szóvivője, aki szerint az egykor hírességek által birtokolt autókat valós értékük 9-10-szereséért lehet eladni.