2013. január 11. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Jön a Renault Clio SUV

A Renault megjelentette az első képeket a Clio-alapú Captur városi crossoverről, amely közvetlen vetélytársa lesz a szintén a napokban megmutatott Peugeot 2008-nak.

A Laurens van den Acker felügyeletével tervezett Captur egyértelműen rokonságban áll az alapját adó Clióval, de jó néhány divatos kiegészítővel és látványelemmel dobták fel, hogy felkeltse majd a vevők figyelmét. Az 4,12 méter hosszú kocsi emelt hasmagassággal, nagyméretű kerekekkel, és körben fekete védőlemezekkel rendelkezik, így jobban veszi majd az akadályokat. A Captur egyediségét mégis a szériában kéttónusú fényezés biztosítja – a tető minden esetben más színű, mint a karosszéria.

Bent modern műszerfal, színes kárpitok és bőséges tér fogadja a betérőket; az enteriőr teljes mértékben a tulajdonos ízléséhez igazítható. A szabadidő-autókban és egyterűkben megszokott magasabb üléspozíció a Capturben is adott, miként a rugalmasan alakítható utastér, az innovatív tárolóhelyek sokasága, és az autó külső méretéhez képest bő csomagtér. Az alapfelszereltség része lesz többek között a kulcs nélküli bejutás, az emelkedőn való elindulást segítő rendszer, valamint a hátsó parkolóradar. Felárért pedig a Captur kiegészíthető majd R-Link érintőképernyős multimédiás rendszerrel és Arkamys audiorendszerrel is.

A Renault a Captur-nél hasonló vezetési élményt ígér, mint a Clio esetében, amely az egyik legjobb mai padlólemezre épül. Így kiváló menetdinamikára, úttartásra és agilis kezelhetőségre lehet számítani. A motortérbe a legkorszerűbb erőforrásokat építik majd be, amelyek közös jellemzője az alacsony fogyasztás és károsanyag-kibocsátás (már 96 g/km-től).

A Renault Captur-ről többet megtudhatunk a márciusi Genfi Autószalon után, ahol az autó a világpremierjét ünnepli.